maanantai 29. elokuuta 2011

Kimppatilaus Itävaltaan - ja omenasatoa

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Kyselyitä on tullut useampia kimppatilauksesta Lieblingstücke kauppaan Itävaltaan. Siellähän ei ole postikuluja Suomeen jos tilaa yli 100 eurolla. Eli jos olet tilaamassa vähän enemmän niin tee ihmeessä tilaus itse. Mutta katsotaan tulisiko muutama mukaan niin voisin itsekkin järjestää tilauksen ja jotain "pientä" ottaa itselleni.

Syksyn omenasatoa. Kangas Michas Stoffecke, kaava Ottobre 4/2011 More Grey koko 110cm. Siilit aplikoitu velourista ja ne olen IHAN ITSE piirtänyt. ;)

Olen syksymmällä järjestämässä kyllä Michas Stoffeckelle tilausta, mutta odotellaan vielä sen kanssa josko sinne jotain über kivaa tulisi.

Mutta tässä jotain "sääntöjä" yhteistilaukselle tuonne Itävaltaan:
- Tilauksen teen keskiviikkona 31.8 aamupäivällä
- Ilmoita tilattavat tuotteet sekä nimesi ja puhelinnumerosi (jos vaikka on kysyttävää tilauksesta)
- Varaan itselleni oikeuden rajoittaa osallistuja määrää
- Kankaat voi noutaa Tapiolasta luotani (tai sitten varautua Suomen postikuluihin. Tästä mielellään sovittava kanssani etukäteen. Huomaathan, että nettikaupan toimituskulut eivät ole pahat alle 100 euronkaan tilaukselle eli mahdollisesti kannattaa itse tilata jos ei pääse meiltä noutamaan)
- Kankaat tulee maksaa viimeistään noudettaessa, mutta mielellään jo etukäteen tililleni. Maksu kuitenkin sitten vasta kun olen saanut vahvistuksen itävallasta.
Sähköpostiosoitteeni on tuolla tietoja  minussa kohdassa.

Ja sitten ei kun kankaisiin tutustumaan. Klik klik.

perjantai 26. elokuuta 2011

"Löydä eläin" paita ja apina housut

Tässäpä taas ompeluksia. Eilen sain vaihdettua saumuriin mustat langat ja ompelin sitten jälleen kolmet velourhousut pojalleni. Samalla "omalla" kaavalla kuin aiemmassakin postauksessa olleet ja kaikissa nyt resorit. Ovat tietysti tosi yksinkertaiset tehdä näin, mutta käytännössä toimivat hyvin talvella päiväkodissa ja muutoinkin ulkoillessa, kun nilkat eivät jää niin helposti paljaaksi. Lisäksi sopivan vahvuisia ja värisiä resoreita oli jo valmiiksi.


Mustat ja tummansiniset ovat ihan ilman mitään erikoisuuksia, mutta ruskeisiin päädyin aplikoimaan apinan. Myönnän, että tämä blogi tuo vähän "paineita" niin en ihan pelkkää peruskamaa kehtaa esitellä. Aplikoinnin mestari en vielä ole, mutta on tuo jälki vähän jo parantanut ensimmäisestä kokeilusta.

Tähän apinaan törmäsin uusimmassa Ottobre lehdessä 4/2011 ja vaikkei se minusta ollut mitekään onnistunut lehden valokuvassa, niin ajattelin sen olevan riittävän yksinkertainen toteuttavaksi housuihin joiden toivon menevän useanlaisten yläosien kanssa. Eli tummanruskeaan housuun tein tuon apinan vähän vaaleammasta ruskeasta ja beigestä. Ei "hypi" niin silmään. Apina on muuten pepun päällä.



Kuvassa myös Znok designin ekologisesta ja todella hyvälaatuisesta puuvillasta tehty paita jälleen "more grey" (Ottobre 4/2011) kaavalla. Huomasin, että nämä käyvät aika kivasti yhteen. Kiva kun kaikki vaatteet eivät ole värien ilotulitusta.

Kuva Ottobre designin sivulta. Käytin vain tuota apina kuviota eli en ole näitä vaatteita kokeillut.


Näissä ei mitään "ihmeellistä". Perus velourit joista toiset jo tänään käytössä.

maanantai 22. elokuuta 2011

Pyjama yllätyspaketin kankaasta

Tänään pikaompelin pojalleni uuden pyjaman Michas Stoffecken yllätyskangaspaketista (heidän omaa tuotantoaan olevia kankaita) tulleesta kankaasta.

Paidan kaava on Ottobre 3/2007 Slimfit T-paita kokoa 110 cm, mutta tässä siis pidennetyillä hihoilla. Housut on Ottobre 6/2007 Lily legginssi kaava. Nämä eivät ole sellaiset ihoa myötäilevät, joten käyvät minusta hyvin pojallekkin juuri trikoohousuihin.

Tuossa yllätyspaketissa oli ja pitikin olla mukana myös sekundaa. Tästä palasta en varsinaista vikaa löytänyt. Voi olla, että printissä oli jotain sillä täyteen hintaan tilaamassani saman kuvion turkoosipohjaisessa kankaassa on vähän terävämmät kuvat. Jos tuo on se vika niin eipä tosiaan haittaa varsinkaan yöpuvussa. Voisi tätä printtiä kyllä muutenkin pitää vaikka aika "levoton" se toki on. Jälleen kerran kangas näyttää minusta valmiina vaatteena paljon paremmalta kuin kangaspalana. Kangas on siis Design Janeas World . Ihan hauska ja lapsekas kuosi ohutta erittäin strechiä single jerseyä.

Resoreiden kanssa saa aina pähkäillä. Mikä mussa on vikana kun tuntuu, että lähes kaikkiin kankaisiin vaan sopii parhaiten tuo punainen resori. Tähänkin oikein hakemalla koitin laittaa toista väriä, mutta leikatessani päädyin sitten kuitenkin tähän punaiseen. Se jotenkin aina selkeyttää ja kirkastaa kaiken.

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Paitoja uudella kaavalla

Paitatehtaasta päivää! Olen nyt ommellut jo aiemmin leikkelemiäni kankaanpalasia paidoiksi. Kaavana on uusimman Ottobre lehden 4/2011 raglanpaita More Grey ja koko 110cm.
Tässä pari ensimmäisenä valmistunutta.

Kangas Liandlo "Punahilkka" jonka sain ennakkotilaamalla Ikasyristä. Tein paitoja kaksi.


Kangas nimeltään Apinat ja norsut. Ostettu Ikasyriltä tämäkin.

 Kaavalla tulee varsin pitkä paita. Kaula-aukko on myös joitain muita malleja pienempi, eli kannattaa tosiaan venyttää myös paitakangasta kun tekee kaitalehuolittelua. Syksyyn ja talveen molemmat ominaisuudet eli paidan riittävä pituus ja maltillinen kaula-aukko ovat minusta ihan hyviä juttuja.


Yritin ottaa lähikuvaa kaula-aukosta, johon olen ommellut kokolapun. Poikani katsoo lapusta miten päin vaate tulee. Silti varsinkin paidat ovat useimmiten väärinpäin.

Näihin Royal-tuotteesta tilaamiini kudottuihin kokolappuihin olen tyytyväinen. Aiemmin käyttämäni "silkkinauhainen" kokolappu menetti numeroista värin ja rispaantui  helposti reunoista. Nyt vaan pitää saada kudottuja lappusia lisää  kun 110 laput taisivat jo kulua loppuun. Olempa ollut ahkera!

perjantai 19. elokuuta 2011

Velourhousujen tehtailua

Nyt tuli ommeltua tarpeeseen. Poikani on venähtänyt kesällä ja vielä keväällä käytetyt sisähousut olivat käyneet pieneksi. Kangasvarastoani olen ahkerasti täydentänyt ja nyt ei tuntunut "oikeutetulta" että kävisin kaupasta hakeamassa ison läjän valmiita. Halusin mahdollisimman helppo tekoisia ja pojallani istuvia housuja. Muokkasin sitten muutamasta aiemmin käyttämästäni kaavasta oman version, joka on vähän kapeampi kuin valmiit kaavat, mutta ei leggins tyyppinen ja sivusaumat puuttuisivat ja lahje pussittaa. Tässä lopputuloksia.
Kankaat: Lime velour Eurokangas kevät 2010, vihreä ja turkoosi Jofotex.se, beige velour Michas Stoffecke. Lime ja vihreä resori Jofotex.se


 Pika pikaa otettu kuva kun tulivat heti käyttöön. Tein vähän erilaisia versioita. Osassa vyötäröllä resori (ei kuminauhaaa) ja lahkeissa myös resorit ja osassa kuminauhakuja vyötäröllä ja samoin lahkeissa. Molemmat tuntuvat toimivan! Lisää pitää tehtailla. Pojan koko on jo niin iso (110/116), että haalimistani metrin kangaspaloista ei yhdestä saa aina kuin vain yhdet tämän kokoiset housut eli niitä pienempiä jämiä nyt sitten jää runsaasti. Onneksi niistä saa kaikkea muuta tehtyä ja tyttärelleni housujakin. Näihin en tehnyt mitään aplikaatioita tms sillä meidän yläosat on aika värikkäitä. Helpommin yhdisteltävissä näin. Ja halusin kyllä myös varmistaa, että malli johon alan värkätä isotöistä applikaatiota on sitten kanssa hyvä.

Uskallan varmaan kohta haalia lisääkin kankaita! Kimppatilausmahdollisuuksia siis luvassa! Ainakin Michas Stoffecke vielä syksyllä ja mahdollisesti Jofotex. Mitäs sanotte?

tiistai 16. elokuuta 2011

nettikauppa vinkki

Jäikö Znok Jurassic trikoo saamatta? Huomasin, että itävaltalainen "suosikki" kauppani Lieblingstucke on ottanut sitäkin valikoimiinsa. Olen tuolta tilannut kahdesti ja kaikki on mennyt mainiosti. He eivät siis peri postikuluja Suomeen jos tilaus on yli 100euroa. Osa kankaista tuolla vähän edullisemmin jopa kuin Suomesta, mutta tarkkana tietysti pitää olla.

Nyt ei mulla itselläni ole sadalla eurolla tilattavaa, mutta vinkkinä tämä muille.

(Tai jos halukkaita on niin voin harkita tilauksen järjestämistäkin ja jotain "ihan pientä" tilata itsekkin, sillä olen tänään ommellut peräti kahdet velourhousut pojalleni = eli tuhonnut olemassa olevia varastoja)

Yummy Strawberries - Jetro haalari

Michas Stoffeckelta tilaamastani "Yummy strawberries" kankaasta (heidän omaa tuotantoaan ja Hamburger Liebe suunnittelema) päätin kokeilla bodysuitin ompelua. Ottobre lehtinipussani oli vielä lehdessä 4/2008 kaava-arkit kiinnitettyinä, joten pitihän sekin lehti sitten "korkata". Pojallani käytin paljonkin tämän tyylisiä yöasuja, mutta koskaan en ole moista itse ommellut. Helppohan tämä oli, vaikka kaitalehuolittelua oli kyllä vähän liikaa minun makuuni. Mulla kun on ihan se kaksoisneula systeemi käytössä. Etuhalkioon en ole ihan tyytyväinen ja jatkossa yritän tehdä jonkun toisenlaisen ratkaisun.

Kaavana Ottobre 4/2008 Jetro. Koko 86cm (isohko)
Kangas on tosi pirteä pinkki lime ja ehkä jopa äklö makean rajalla. Tilatessani kuvittelin, että tässä olisi peruspunainen mansikka limellä pohjalla, jolloin kävisi molemmille. No ei ollut, mutta tytölle sopii hienosti kyllä. Resori on tosi hyvän värinen ja sitä tuli sopivasti pari palaa samaisesta paikasta tilaamastani resori ylläri säkistä. Neppeinä KAM nepit kun mulla sattui olemaan ihan just oikeaa väriä jo valmiina.



Tein huolellisesti ohjeen mukaan ja sisälahkeisiin, etuhalkioon ja olkapäille kiinnitettiin Vlieseline Formband nauhaa (maksoi 0,73e/m saksasta). Huono kuva, mutta mansikka kangas siis tässä nurinpäin ja nuo toisenlaiset pilkut ovat silityslaudan päällystäni. Nuo valkoiset kaistaleet ovat sitä Formbandia. Nauha silitetään paikoilleen. Varmaan ihan hyvä juttu tuollaista käyttää kun neppejä aukaistessa kohdat joutuvat aikamoiselle rasitukselle. Pitää vaatteen siis ryhdissä ja varmaan ehkäisee myös nepin viereen helposti tulevia reikiä.

maanantai 15. elokuuta 2011

Neidille välikauteen - "tuunatut" housut

Saatuani tytön hurahdin sitten näihin Cupcake by Pure kids ulkoiluvaatteisiin. Pidän räväköistä väreistä, mutta tämä kevään 2009 malliston anorakki jotenkin puhutteli söpöydellään. En ole kai ainut joka tästä pitää, joten olin kovin ilahtunut kun keväällä löysin tämän Saksasta (käytettynä kylläkin ja ihan kunnon hintaan). Koko on 80cm, mutta ei ole kovinkaan pieni.
Anorakki Cupcake, housut by Hilduli, nalle pipo Pikkustikkari ja Reima pipo

Housuja meillä ei tähän ollut ja mielestäni tyyli vaatii vastaavat utuiset ulkoiluhousut. Kaappejani penkoessani törmäsin pojalleni pari vuotta sitten ostamiini City Jonathan ulkoiluhousuihin jotka olivat ihan unohtuneet kaapin perälle.

Olin maksanut näistä vain muutaman euron, sillä olivat loppualesta ja vielä jalkalenksun nappi puuttui. Pojalleni nämä olivat jo pienet (ja hänellä kaipaan parempaa kosteussuojaa ja kulutuksen kestoa). Päätin sitten leikellä housut ja sain kuin sainkin niistä toimivat housut takin kanssa. Väri ei ole ihan sama, mutta kuitenkin mielestäni sopii ja on pinnaltaan utuinen. Varmasti mukavat päällä kun ovat niin notkeat. Kunnon ulkoiluun ja hiekkisleikkeihin meillä on ihan haalari, mutta näillä voi kuitenkin jonkin verran touhuta ulkosalla.
Edestä

Eli postaus ei ole ihan "tyyli" keskeinen sillä minä ihan oikeasti tuunasin housut. Housuissa on vuori ja voin kertoa joutuneeni purkamaan saumoja muutaman kerran kun ompelujärjestykseni tökki. Lopputuloksena mitään saumoja ei näy siis sisäpuolella. Pitäisi varmaan perehtyä ompelun teoriaan niin säästyisi noilta tylsiltä purkamisilta.

Tämän verran jäi kaupan housuista jäljelle leikkelyni jälkeen.
Pipot on muuten second hand löytöjä!
Off the topic: Hyvä minä! Tämä on upea juttu uusiin lastenvaatteisiin pahasti hurahtaneelle. Olen ylpeä itsestäni myös koska en eilen Me&I kutsuilta tilannut koko rekillistä. Pohdin vielä mitä oikeasti tarvitsemme. Täyteen ahdettu kangaskaappini vähän hillitsee valmiiden tilailua. Nyt pitäisi tosissaan alkaa urakoida pojalle sisähousuja... Sen sijaan just leikkasin tytölle yöhaalarin, jota hän ei oikeasti kai tarvitisi.

lauantai 13. elokuuta 2011

Töff töff huppari

"Pitkästä" aikaa pääsin taas ompelemaan. Vietin perjantai illan rattoisasti siivoamalla ompeluhuonettani. Kyllä puhdas pöytä ja järjestyksessä olevat tavarat luovat mukavasti inspiraatiota. Tänään lauantaina sitten tyttäreni päikkäreiden aikaan päätin ommella. Ei pyykin pesua tai muuta sellaista "hyödyllistä" vaan ihan itsekkäästi omaa juttua. Poikani oli mummun kanssa "retkeilemässä" julkisilla kulkuneuvoilla, joka on heidän yhteinen juttunsa.

Sain vaihtarina kaverilta pätkän tätä oranssia töff töff college kangasta. Myynnissä mm Fabrinassa. Palasestani sain tehtyä juuri ja juuri tämän:

Kaavana on Ottobre 1/2011 lyhythihainen huppari. Koko on n110. Tai piirsin kaavan 116, mutta leikkasin niin pienellä saumavaralla, että käytännössä on koko 110. Muokkasin mallia myös siten, että tein tuplahihat ja helmaan "tuplahelman". Siniharmaa trikoo on Michas Stoffecken yksiväristen sinisävyisten trikoiden yllätyspaketista.
Malli Ottobre 1/2011 lehdessä




Rinnusta huusi minusta jotain applikaatiota tuomaan pienikuviolliseen printtiin ryhtiä. Koska olen lähes mielikuvitukseton niin piirsin sitten yhden kankaan autoista ja vähän tummemmassa värissä.
Lopputulokseen olen oikeastaan aika tyytyväinen. Sovitinkin tätä jo pojalleni, mutta hänellä on nyt kausi jolloin ei voi tehdä mitään mitä äiti pyytää, joten kuvaa en pojan päällä saanut otettua. Oli kuitenkin ihan sopiva ja tulee varmasti käyttöön.

*muoks* Sain kuitenkin otettua pojasta kuvan huppari päällä.
Mukava päällä. Hihaa lyhennän vielä hieman.

perjantai 5. elokuuta 2011

"äitiyspakkauksen" makuupussi

Kirppikselle vietäviä tavaroita läpikäydessäni törmäsin tähän makuupussiin jonka tein tytärtäni odottaessa. En ottanut toiselle lapselle äitiyspakkausta, kun nautin niin suuresti kaikkien vaatteiden ja tarvikkeiden hankkimisesta. Poikani pakkauksesta olin makuupussinkin jo ehtinyt laittaa eteenpäin.   Päätin sitten tehdä vastaavan pussin.

Kankaina Iinulta tilaamani (tod.näk Stenzo) ruusupopliini ja turkoosi valkoinen pallo popliini. Välissä eurokankaan vanulevyä ja vetoketjuna metrivetoketjua. Tämän viimeisiä pistoja ähelsin vielä lähes puolenyön aikaan kun aamuyöllä tuli lähtö Jorviin. Hampaat irvessä siis tikattu ja kun tuli valmista sai vauvakin syntyä.


Myöhemmin olen kuullut ja nähnyt, että äitiyspaketin pusseja voi päällystää uudella kankaalla. Se on varmasti helpompi tapa kuin tehdä ihan uusi. Välttyy tuolta vetokejun laittamiselta.

Kyllä oli vauveli söpö kun vaunuissa kelli äidin tekemässä makuupussissa. Tätä en taida kuitenkaan raaskia viedä Piiloon (ensi tiistaista alkaen minulla on siellä pöytä). Piilon takanahan on mukava Hanna Mimon & Myyn menossa blogista.

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Hermione hellehattu

Vielä on kesää jäljellä... Onhan? Näin hyvissä ajoin ompelin sitten tyttärelleni hellehatun. Eilen havaitsin, että käytössä oleva hattu on ihan liian pieni. Selaillessani Ottobre lehtiä (etsin kivaa mallia babycord samettihaalariin) näin kaavan tähän hellehattuun. Näytti helpolta ja nopealta, joten päätin yrittää tehdä hatun tytön päiväunien aikaan. Onnistuinkin melkein, sillä vain kääntöaukon ompelu jäi päiväunien jälkeiseen aikaan.

Ohjeessa sanottiin, että päällikappaleisiin kiinnitetään tukikangas. Kiinnitin vain lieriin, mutta olisi hyvin voinut laittaa myös hattukappalaisiin. Toimii kyllä myös ilman. Tosi kevyt hattu ja aikas söpö minusta. Vielä kun neiti antaisi sen olla päässä. Hattua voi käyttää hyvin myös "nurinpäin".
Hattu tyttäreni päässä. Housut ovat muuten myös omat tekeleet. Ovat kesän aikana kaapissa "parantuneet", tai ehkäpä tyttäreni on vain kasvanut ja ovat nyt hyvän kokoiset.  "Viikari" Ottobre 5/2007 ja koko 80cm. Aika baggy malli.


Tässä kuva pelkästä hatusta. Nopea saa olla että ehtii kuvata.

Kaava "Hermione" Ottobre 3/2009 ja koko 48cm. Päällikangas japanilaista, jonka olen tilannut joskus keväällä Hong Kongista modes4u nettikaupasta. Ruutupuuvilla on Itävallasta Lieblingstücke kaupasta, josta aimmin postasinkin.

Nyt tekisi mieli tehdä näistä hatun kankaista kyllä joku mekkokin niin olisi nätti kokonaisuus.

maanantai 1. elokuuta 2011

Arvonta voitto ja Praha!

Onni suosi minua kesäkuussa Tyylikkäät termiitit blogin matkailukirja arvonnassa ja voitin oivallisen Praha matkaoppaan. Todella kiva juttu sillä jo kevään hulluilta päiviltä oli tullut hankittua miehelleni ja minulle lennot Prahaan mieheni syntymäpäiväksi. Tuolloin äitini tähän yllytti ja lupasi hoitaa lapsia. Mikäs sen ihanampaa. Kävimme siis äskettäin Prahassa ihan ilman lapsia. Oli kyllä mukavaa.

Kiitos kovasti tästä palkinnosta poikien äiti - Kati! Oli mitä parhain matkaopas. Olen saman sarjan isompia matkaoppaita aiemmin ostellut, mutta tämä Top10 oli kyllä ihan riittävä. Tämän kokoista viitsii kuljettaa mukanaan ja siinä on todella runsaasti tietoa.

Vaikka tämä nyt on käsityöblogi niin tässä todistusaineistoa matkasta.
Prahassa kun ollaan niin minäkään en välttynyt muutamalta olut tuopilta. Olut ei ole herkkuani, mutta tässä maailman vanhimmassa, vuodesta 1499 toimineessa U Fleku panimoravintolassa olut maistui kieltämättä hyvältä.

Kiireetön lounas kalaravintolan terassilla. Ei tarvinnut syöttää kuin itseään. ;)

Oivallinen hotellimme sijaitsi aivan vanhan kaupungin keskellä. Voin lämpimästi suositella, jos haluaa vähän persoonallisemman majapaikan parhaalla sijainnilla. Näkymä ikkunastamme Tynin pihalle. Hotelli Metamorphis.

Ja taas ruokaa. Leivän sisällä gulassi.

Paikallisia tuotteita myyvästä Manufaktura liikkeestä löysin irtomyynnissä puu-, metalli- ja kivihelmiä. Näitä oli kaiken muotoisia. Otin aluksi pienen pussin, mutta sitten palasin ostamaan enemmän. Ajattelin, että näistä olisi kiva kaikenlaista askarrella poikani kanssa.

Pienestä putiikista ostin näitä puuvillalankoja. Eivät tsekkiläisiä, mutta ihan kannatuksen vuoksi hankin, kun oli niin söötti kauppa. Ja aikeenani on ollut opetella niiden pikkuisten amigurumeiden virkkausta ja siihen pitää tietty olla lankoja eikös vaan. Noista vaaleanpunakirjavista voisi jotain tehdä tyttärelleni, mutta mitä?

Pikkumies alushousut - Ottobre 6/2010

Laitanpa kuvat muutamista, jo aiemmin tekemistäni alushousuista. Kaava on vuoden takaisesta Ottobre lehdestä eli 6/2010 ja malli Pikkumies. Kokona on 110cm. Ei minusta kovin isoa kokoa, mutta hyvin joustavasta materiaalista tehtynä ovat kivan istuvat. Helpot tehdä ja ihan hyvät. Näihin on helppo käytellä pienempiä tilkkuja. Punaraidalliset on kuvattu edestäpäin ja Ocean kankaiset takaapäin. Resoriä en ole näihin ollenkaan laittanut vaan kuminauhaa varten olen tehnyt trikoisen vyötärön. Haarapala on kaksinkertainen ja saumat jäävät piiloon, joten eivät hankaa.

Jossain vaiheessa innostuin ja leikkelin eri raitatrikoista (joita  minulla siis paljon erikokoisia paloja) näitä osia ajatuksena, että aina silloin tällöin surautan muutamat, kun kivoja kuviotrikoita jää pieniä paloja. No tuolla ovat laatikossa leikattuna...

Poikani käyttää suurimmaksi osaksi Gymboreen alushousuja sekä nyt myös Polarn o Pyretin boxereita, joita löysin alesta. Mutta on siis myös muutamat äidin tekemät.

Tässä näkee kuinka monesta osasta nuo kootaan.

Pienessä kuvassa näkyy miltä lehdessä näyttivät.