keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Etana aplikaatio

Eilen valmistui joustofroteehaalari johon piirsin kaavan kahdesta me&I haalarista. Koko on jotakin kahden haalarin 74/80 ja 86/92 väliltä eli vaikka sitten 80/86. Hyvältä koolta vaikutti. On nyt reilu ja lahkeet voi pitää käännettynä. Ompelin kääntövaraan koristenauhaa, jottei tympeä saumurin sauma näkyisi. Ja onhan tuo hauska yksityiskohtakin. Aplikaatio etana on pepussa. Se on saanut paljonkin vaikutteita eräästä Gymboreen mallistosta. Tämä sopi mielestäni kivasti tähän upeaan karkkipinkki joustofroteeseen (Hilco?). Olalla on Kam nepit.Kanttaukset marimekosta joskus ostamastani resorista.
Haalari takaa: 

Haalari edestä:
Lahkeet käännettynä jolloin koristenauha näkyy: 

 Lähikuva etanasta:

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Slimfit paita Apina ja Norsu kankaasta

Ihan peruspaita pojalleni. Kokeilin uusimman Ottobre lehden (3/2011) Slimfit t-paidan kaavaa (malli 24 joka lehdessä toteutettu monsteriautokankaasta) ja lisäsin vain hihaan pituutta. Hyvin onnistui minusta. Poikani halusi paidan heti päällensä, joten kuva otettu kertalleen pestystä ja huonosti silitetystä paidasta. Tätä kaavaa tulen varmasti käyttämään jatkossakin. Koko 110 cm oli hyvä ilman kavennuksia.
Kangas jälleen by Znok ja kuvio by Johanna Ahlrad. Kangas ostettu Ikasyriltä. Vaikuttaa hyvälaatuiselta single trikoolta.
Paidan sivusaumaan ompelin pätkän koristenauhaa, joka sopi väreiltään kankaaseen. Ei juuri näy mutta pieni yksityiskohta kuitenkin.

Olen saanut Hilduli merkit ja ihan mukava sellainen ommella tekeleisiin.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Ocean jersey T-paita

Tässäpä kuvat jokin aika sitten valmistuneista T-paidoista Znok Ocean jersey kankaasta. Kuvion suunnitellut Johanna Ahlrad.  Kangasta myy Suomessa Ikasyr. Itse tilaisin tämän Itävallasta Lieblingsstucke kaupasta. Olen kovasti käyttänyt nettikauppoja lastenvaatteiden ja tarvikkeiden yms tilailuun, joten nyt tässä käsityöinnostuksessa on minulle luontevaa tilata myös kankaita ja tarvikkeita ulkomailta. Valikoima on monesti erilainen tai monipuolisempi kuin Suomessa ja tietysti joskus hinnatkin halvemmat. Suosin toki myös suomalaisia kauppoja, mutta hirveästi "ylihintaa" en ole valmis maksamaan.

Kaava on Ottobre 3/2007 Slimfit T-paita kokoa 110 cm. Oikein hyvä ja helppo kaava. Hyvä mitoitus pojalleni. Leikkasin samalla kaksi kun tulevat tehtyä melkein samalla vaivalla. Josko toinen menisi vaikka kummipojalleni. Olen näihin oikein tyytyväinen.

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Applikaatioita

Tässä kuvia aiemmista applikaatio harjoituksistani, jotka olen tehnyt aiemmin keväällä. Ylemmässä kuvassa Eurokankaan paloista joskus ostamaani mustaan joustofroteeseen applikoitu hirviö otus. Applikaatio on velouria. Lähes sama kuvio myös lahkeeseen. Ollut pojalleni mieleinen. Tuntuu, että kaikki jossa kuvassa jotain "hurjaa" on kovasti mieleen. 

Ensimmäinen applikaationi, jossa paidan mallina tietysti Ottobre 4/2010 eli viime syksyn numerossa ollut kettupaita. Osat oli leikattuna minulla varmaan puolivuotta ennenkuin sain tehtyä paidan valmiiksi. Tämän testauksen jälkeen applikointijälki on hieman parantunut, mutta harjoiteltavaa riittää. Paidan materiaalina Kangastukun painavampi trikoo ja kuvion velour myös Kangastukusta. Housuissa kaavana muokkaamani kaava, joka tosin ei täydellinen ole. Haaveilenkin saavani jostain hyvän mallisen kaavan, jotta vain saisi leikata ja ommella housut nopsaan. Poikani on kasvattanut jalkoihinsa kovasti pitutta ja on hoikka lanteilta. Monet housut ovat liian leveitä tai vyötärö tulee kainaloihin.

torstai 21. huhtikuuta 2011

Pupumetsä asu

Pitää taas päivittää, ettei blogin pitäminen nyt ihan alkuunsa tyssää. Ongelma on ettei tule otettua kuvia tekeleistä. Tässä kuitenkin "uunituore" ompelus pojalleni.
Ostin Sampsukan pupumetsä velouria Lapsimessuilta. Laatu vaikuttaa oikein hyvältä ja pehmoiselta. Oli luonnossa jotenkin kivampi kuin kuvissa, joten tätä piti saada. Pesen ja rumpukuivaan kankaat muuten aina ennen leikkausta niin ei tule yllätyksiä valmiin vaatteen kanssa.

Housut omakaava muokattu jostain Suuren käsityölehden kaavasta. Paita Ottobre Villiviikinki kokoa 110. Tähän tein kaitaleella pääntien, muuten ohjeen mukaan. En halunnut koko paitaa pupukankaasta, joten laitoin etu- ja takakappaleet lämpimän ruskealla velourilla (Ikasyr).



Jotainhan tuo miehusta kaipasi, joten applikoin siihen pupun ja sienen. Resorit on Jofotexiltä Ruotsista. Liimaharso ja irtirevittävä tukikangas Kangastukku. Applikaation valkoinen velour Eurokankaasta ja keltainen interlocktrikoo Ikasyriltä.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Tilda pupu valmistui

Tyttäreni odotusaikana törmäsin Tilda kirjoihin. Aluksi pidin maailmaa ihan liian "ruusunpunaisena" ja imelänä omaan makuuni, mutta jotakin on muuttunut. Nyt Tilda jutut näyttävät oikein mukavilta ja päätinkin sitten kokeilla ommella pupun pääsiäisen kunniaksi. Kirjani on norjankielinen, mutta yllättävän hyvin siitä selvisi asiat. No ei tämä tietysti ole mitään avaruustiedettä.

Pupu on se malleista pienempi ja ommeltu pellavakankaasta. Korvissa on pieni polkadot puuvilla ja päällään pupulla on Stenzon kankaan rippeistä ommeltu puku. Pellava on Eurokankaasta ja puuvillat ihanasta Iinun nettikaupasta.

Marimekon YSMY

Perinteisen Marimekon YSMYn aika on taas. Ajattelin piipahtaa siellä jo tänään keskiviikkona katsastamassa rauhassa tarjonnan. No juu... Koko seutuhan oli tupaten täynnä autoja ja pelkän parkkipaikan löytäminen vei aikaa. Sisällä oli tiivis tunnelma ja paikka kuhisi ihmisiä! Olin liikkeellä tyttäreni kanssa, joka istui matkarattaissa enkä päässyt lähellekkään kangaspöytiä. Ihmismuurin takaa näin että kivoja kankaita olisi ollut pakalla, mutta nyt oli tämä kohtalona. Mukaan tarttui sen sijaan jätesäkillinen yllätyskankaita (tasaraita trikoita) hintaan 12 euroa säkki. Pähkäilin otanko tämän vai enkö kun viimeksi sain todella pientä silppua enkä ole siitä juuri mitään ommellut. Mutta kun tuonne asti menin niin tyhjin käsin ei sovi lähteä. Mukaan tarttui toki myös muuta, kuten pari valmiiksi pakattua kangaspalaa 3-5metriä paketeissa hintaan 20-30e paketti ja terassilla käytettäväksi limenvihreä appelsiini kannu ja mukit. 

Mutta tämä säkki. Tässä kuva siitä ennen aukaisua. Vaikea arvoida minkä kokoisia paloja sisällä olisi.

Tässä palat levitettynä. Kuvan ylälaidassa on niitä ns "leikkuujätteitä" ja alla on täysleveitä kankaita, joita olikin nyt mukana ihan kunnolla! Isoin pala n 1,85 metriä ja metristä ylöspäin olevia paljoja oli yhteensä 10 metriä. Ei paha hinta laadukkaalle trikoolle kun koko säkki maksoi 12e. Näistä jo voi hyvin ommella yhtä jos toistakin. Arvatenkin olen ihan tyytyväinen.

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Uusi blogi ja nahkatossut

Sain sitten perustettua blogin minäkin. Toisen lapseni synnyttyä olen löytänyt ompelun ilon. Lapsena pidin käsitöistä kovasti, mutta jotenkin kiireen keskellä ne jäivät. Toki aina silloin tällöin sain aiemminkin innostuksen tehdä jotakin tai ainakin hankkia tarvikkeet. Nyt kuitenkin huomaan saavani myös jotain valmiiksi.

Pidän kauniista ja iloisista lastenvaatteista. Nyt pelkän ostamisen lisäksi toivon saavani myös tehtyä niitä. Muiden esimerkkiä noudattaen rohkaisin itseäni ja julkaisen joitain kuvia täälläkin. Olen kovasti lukenut toisten lastenvaatteiden ompeluun liittyviä blogeja ja ihaillut kauniita töitä.

Tässä nyt viikonloppuna tekemäni nahkatossut. Tossut on tehty Marian Ateljeen kaavoilla ja ohjeilla. Kiitos kovasti!  Meillä on ollut käytössä aina Robeez tai Bobux tossut. Yllättävän helpot oli nämä tehdä itsekkin, yllätyin ihan.

Poikani toivoi kuvioksi jotain "hurjaa" kuten muumien mörköä. Sellaisen arvelin osaavani tehdä. Toiseen tossuun en jaksanut samanlaista alkaa tekemään joten teemaan sopien applikoin tossuun sitten hattivatit. Seuraaviin tossuihin teen myös päälliosat tukevammasta nahasta. Näissä vain pohja on paksumpaa. Nahkaa ostin Wanhan Sataman Käsityömessuilta pari vuotaa ja lisäksi sain pari pussillista eri värisiä riekaleita. Nyt sitten piisaa materiaalia... Näin muuten Sinellissä (Espoon Entressessä) myynnissä nahkapaloja pienissä pusseissa. Vaikuttivat sopivilta tossuihin.