keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Ompelukooste

Edellisestä postauksesta on vierähtänyt ihan hirmuisesti aikaa. Löysin juuri (olen mm muuttanut) kamerani piuhan, joten sain nyt joitain kuvia koneelle.

Tässä koostetta helmikuu 2012 - joulukuu 2011 (eli käänteinen järjestys):

 Ottobren More Grey n 116/122 koossa vähän muokattuna. Tein mm kääntöhihan Meandi tyyliin.
 Velour paita Kioskikissa velourista, joka kotiutui meille Royal-tuotteen yllätyspaketista. Keltainen on aika räikeä, joten tämä ei minua oikein sytyttänyt. Olin jo laittamassa kangashamstereihin (Facebook ryhmä jossa myydään kankaita), mutta poikani tykkäsi kankaasta. Lopputulos ei mielestäni ole hullumpi sillä Jofotexin raikkaan vihreä velour on juuri oikea sävy ja raikastaa kokonaisuuden. Loppukankaasta taidan tehdä tyttärellenikin jotain.

More Grey kaavalla velourpaita n 116/122.
 Tämän levottoman väriyhdistelmän formula velour on Liandlon, joka ostettu Royal-tuotteesta. Hihat vaihdossa saadusta JNY designin aaltovelourist (tai lieska poikani mukaan). Kanttaukset syvän punaisella Marimekon resorilla. Arvatenkin pojalleni tosi mieluinen.

More Grey jälleen ja kääntöhihoilla. Eli vaikka hihaa kääntää on päällikangas siististi näkyvissä.
Tässä yllä ja alla olevissa paidoissa on käytetty ihanaa Liandlon astronautti trikoota. Tämäkin royal-tuotteesta. Onnistuin saamaan sitä palan. Pelkällään olisi ehkä tullut vähän "liikaa" tai yöpukumainen, niin yhdistin JNY:n tähti trikooseen. Näin sain myös tehtyä kaksi paitaa vajaa levyisestä palastani. Toinen kummipojalleni. Harmaa/musta tähti on ostettu Itävallasta Lieblingstucke kaupasta ja kelta/valkoinen on kai Ikasyriltä.

Samat More Grey paidat ja lisäksi omalla kaavalla velourhousut, jotka oli pitkään leikattuina ilman resoreita. Resori onkin löytö Espoon Kierrätyskeskuksesta!

Liivimekko Ikasyrin sydänvelourista tyttärelleni jouluksi. Kaava jostain vanhasta OB lehdestä.

Joululahja pyjamia Michas Stoffeckelta tilatusta PinduParade trikoosta ja Marimekon ruskea/valkoisesta trikoosta.

Avaruusapina trikoota (Kameleont design?) saatu vaihdossa, jostain sain just yöpuvun paitaan etu- ja takakappaleet. Hihat Hilcon Campan raitaa. Olin jo aiemmin tehnyt tuosta raidasta legginshousut, jotka nyt tulivat käyttöön sopivan paidan kanssa.

Joululahjaksi tunika n 80/86 koossa Villiviikinki kaavalla sivuja leventäen.
 Näissä tunikoissa on kankaana ihana kalastavakarhu. En tähän lämmennyt tietokoneen ruudulla, mutta luonnossa olikin kiva. Metrin palat kuviota sekä raitaa tarttuivat heräteostona mukaani Piilo kirppikseltä. Sieltä saa kivasti Ikasyrin kankaita metrin paloina. Paloista sain tehtyä näiden lisäksi paidan pojalleni ja muistaakseni kummipojalleni. Kuvia en ole ottanut, mutta näin muistelen.
Villiviikinki levennettynä tunikaksi tämäkin omalle tytölle joululahjaksi.


Tämä paita on tehty ja esitelty jo elokuussa, mutta oli siis jouluna käytössä. Ja usein muutenkin, on niin ihana ja pysynyt hyvänä! Lisää tällaisia Liandlon punahilkan tapaisia suloisia kankaita kiitos! Huom hihojen ja paidan vartaloosan "kuviokohdistus", eli taivas on linjassa. Ei ollut vahinko ;) Onko tällaisessa mitään järkeä... no tämä on mun lemppari kankaita, joten sen kanssa olin tosi tarkka että tulisi hyvät lopputulokset.
Vaikka en hirveästi ole ehtinyt ommella niin onhan tässä nyt jotain ja huomaan, että kaikista ei tosiaankaan ole kuvia.

Järjestän muuten maaliskuun alussa kimppatilauksen Michas Stoffeckelle, josta enemmän facebookissa Ompeluelämää ryhmässä. Jos olet pk-seudulta ja haluat mukaan niin voit ottaa myös suoraan minuun yhteyttä. Ehkä muutama vielä mahtuisi, katsotaan.

7 kommenttia:

glenni kirjoitti...

ihania ovat! ja tuohan on ihana tuo kääntöhiha - en ole ennen tuollaista hoksannutkaan!

kewa kirjoitti...

Paljon kivoja värikkäitä vaatteita!

Sandra kirjoitti...

Hienoja kaikki! Meilläkin poika/pojat tykkäisivät varmasti tosi paljon tuollaisesta formula-"liekki" paidasta!

Ikuinen vauvakuume kirjoitti...

Tulipas paljon ideoita ja intoa - kunpa pääsisi pian itsekin taas koneen ääreen!

Katja kirjoitti...

Ensikertaa blogissasi :) Ihanat nuo astronautit!!

Hanna kirjoitti...

Ihania kaikki! :)

Tupuna kirjoitti...

Tosi kivoja kaikki! Varsinkin tykkään avaruusapina-paidan väreistä :) Astronautit myös kivasti yhdistelty.