keskiviikko 29. elokuuta 2012

Tunika x 5

Taas tulee pläjäys ommeltuja vaatteita, tällä kertaa tuolle reilu 2v tytölleni. Olen kyllä niin huono bloggaaja kun en vaan saa laitettua näitä tänne sitä mukaa kuin niitä teen. Nyt hain oikein vaatekaapista näitä jo ommeltuja kuvattavaksi. Kuvissa vaatteet ovat lähes kaikki siis jo useamman kerran pestyjä, eli oikeita "käyttövaatteita".

Tyttäreni aloitti elokuussa päiväkodin. Nämä tunika legginssi setit ovat siis tarpeen.
Neljä ensimmäistä tunikaa on toteutettu Ottobren Teekannutunika kaavalla, joka löytyy lehdestä 4/2007. Olen kaventanut ja pidentänyt aika rankasti. Täällä aiemmin tekemiäni tällä (muokkaamattomalla) kaavalla.

Kankaina Lillestoff by Bora "Little forest" sekä sienet, ostettu Selialta jo 12/2011. Näin syksyistä en osannut tehdä käyttöön talveksi/kevääksi. Hyvä niin, koska nyt tämä tuntuu tosi mieluisalta ja raikkaalta. Leggareissa kaavana Cinnamon.

Tunikan kangas Lillestoff by Bora "punahilkka". Taitaa olla Lieblingstückeltä ostettu. Leggareissa materiaalina ribbitrikoo/resori jonka ostin jo lopettaneesta kivijalkakaupasta.

Tunikassa Liandlon karhu "Björnen sover" . Ostettu Piilosta (eli Royal-tuotteen).
Leggareissa Marimekon pilkkutrikoo.
 
Suosittelen pesemään kankaat aina ennen ompelua. Erityisesti Liandlot kannattaa AINA pestä, sillä ne oikeasti kutistuvat! Tämän karhukankaan osalta minulla on tunne, että olisiko tämä jopa vähän kutistunut ekan pesun jälkeenkin. No onneksi on vielä sopiva kuitenkin.

Tässä alla vielä tämä "varsinainen" teekannutunika. Tehty siis applikointia myöten Ottobren ohjeella 4/2007 (paitsi kavennettu+pidennetty). Kangaskin on ohjeen mukaisesti Hilcon ohutta svetarineulosta (=college). On muuten todella hyvälaatuista ja taatusti mukava käytössä.
Kangas Hilcoa ja ostettu kauan sitten Taikatuulialta. Saumassa Royal-tuotteelta hankittu itse tehty merkki.

Ja vieläkin yksi tunika.... tekele...

Royal-tuotteen yllätyspaketissa oli pala tätä siilitrikoota. Tyttäreni pienryhmä päiväkodissa on "siilit", joten hän oli ihan innoissaan kankaasta. Kangasta oli vähän naftikorkeus, mutta päätin tehdä tunikan kuitenkin. Tämä on Hannah-tunika (Farbenmix) kavennettuna. Tässä meni lähes joka kohta purkamiseksi (ompelin kuumeessa). Päällä tämä on kuitenkin suht ok. Tässä vaatteessa nyt tuo kuvio oli se ykkösjuttu, vaikka rumia nuo siilit minusta ovat.
Ja viimeisenä leggari kokeilu.

Kavennetulla leggarikaavalla tehty legginsit 2x2 ribbiresorista, jota olen yli vuoden pyöritellyt kaapissa. Ostin aikoinaan Jofotexiltä.  Nämä ovat kivat lapsen päällä. Materiaali melkein kuin sellaisissa vanhanaikaisissa sukkahousuissa, joita muistelen itsekkin 70-luvun lopussa /80-luvun alussa pitäneeni. Vyötäröllä sopisteena pala pehmeää Cath Kidston puuvillanauhaa.

7 kommenttia:

Noranda kirjoitti...

Ihanan pirteitä kivoja settejä :)

Niina kirjoitti...

Reipasta! Ihania settejä!

Anonyymi kirjoitti...

Oi että kun olit söpöjä yhdistelmiä tehnyt :) Ihanan värikkäitä
-jaana-

Tupuna kirjoitti...

Tosi kivoja tunikoja! Varsinkin teekannu on nätti :)

Mun Tekemä kirjoitti...

Ihania!

Ikuinen vauvakuume kirjoitti...

Tosi kivasti yhdistelty!

Koo kirjoitti...

Aivan ihania, kyllä tytön kelpaa noilla mennä tarhaan! =)