sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kesäisiä vaatteita

Kokeilin sitten minäkin Ottobre 1/2012 Mail Express tunikaa useiden ilmeisen tyytyväisten kanssaompelijoiden tavoin. Hauska tuli ja ehkä voisin jostain toisestakin kankaasta tällaisen vääntää.
Mail Express tunika 92cm. Kangas Lieblingstückeltä tilattu bambi. Taskut Marimekon tasaraitaa. Housut (Lily 92cm)painavahkoa stretch trikoota joskus Eurokankaan palalaarista löydetty.
 Muutaman kerran olen "tuunannut" valmiista vaatteesta jotain uutta. Tämä alla oleva Hannah-tunika on sellainen. Ostin pienen epäröinnin jälkeen silputtavaksi kirppikseltä naisten kietaisuhameen Nanson Dreamland kuosilla. Ajatuksena oli jo silloin, että siitä tulisi tytölle joku tunika. Sopivasti riitti kangas tähän. Kuva on tosi huono, mutta kuosi on niin unenomaisen satumainen. Kiva välilä pukea näin hillittyä väriäkin tytölle.


Hyvä t-paita kaava n116/122 koossa on ollut hakusessa, kun halusin vaihtelua enkä lähtenyt vain lyhentämään More Greyn hihaa. Tässä uusimmasta Ottobrestä Tooth Troll kaava. Voin suositella. Istuu tavattoman hyvin päällä. Tuo v-kauluskin on tosi helppo tehdä. Nyt pitäisi vaan piirtää tämä ilman v-kaulusta tai etsiä joku toinen kaava niin pääsisi tuhoamaan lisää kankaita.

Lillestoffin ihana robotti. On todella laadukas kangas! Tämä ostettu Piilosta eli Ikasyr kangas.

Hamburger Lieben (Michas Stoffecke) mansikka interlock pojalleni. Näyttää näin kuvassa ihan kauhealta kalsarikankaalta, mutta ihan herkullinen oikeasti. Tästä poikani tilasi paidan heti kankaan nähtyään viime syksynä. Toivottavasti resorit asettuvat pesun jälkeen vähän normaalimmin. Interlock ei ole suosikki ommeltavaa täällä...

Ensimmäinen hupparini! Siis huputon huppari, vai miksi näitä pitäisi kutsua. Poika tarvitsee päiväkotiin pihalla pidettäväksi jotain pitkähihaista, joten päätin kokeilla ompelua. Kangasröykkiöni vuoksi en "kehdannut" kävellä kaupasta valmista ostamaan.

Kangas on Jny vihreää tähtivelouria ja kaulus turkoosia velouria. Resorit Marimekon. Kaavana Ottobre Henri (1/2011) 122cm ja taitaa olla liian iso meidän 116cm käyttävälle. Jalkapallo fanille piti ommella pätkä futis koristenauhaa.

Lillaphant blogista saamaani ohjetta mukaellen sain suht siistin sisäosan. Ihanaa kun toiset laittavat kuvitetut ohjeet!

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Tosi kivoja ompeluita taasen. Ja kiitos kaavavinkistä. Täytyy heti testata pojalle tuota Tooth Troll mallia. Meillä on samaa robottikangasta kaapissa odottamassa =)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!!

Oletpa ollut ahkera,paljon ihanuuksia olet ehtinyt ommella!!

Aivan megasuloinen on tuo eilisen postauksen setti,jonka olet Marimekon mekon/tunikan kaveriksi valmistanut! Onko tuo Marimekon kangas trikoota vai puuvillaa?? Niin söpöinen liivimekko sekin on...

Mukavia ompeluhetkiä!

T:Outi(tiedät kyllä varmaan kuka...)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kiitos kommenteista. Se Marimekon liivimekko on sellaista paksumpaa trikoota/ohuempaa collegea. Nyt sitä tulee käytettyä. Ja kaikki kankaat löytyivät valmiiksi varastoista! Hamsteri mikä hamsteri.

glenni kirjoitti...

oijoih kun on suloisia ompeluksia ja upea tuo huputon huppari!!!

Tupuna kirjoitti...

Tosi kivoja! Kiva myös kuulla noista kaavoista, jos vaan ehdin niin varmasti kokeilin tota hammaspeikkopaitaa ja takkia :)