maanantai 30. toukokuuta 2011

Iso paketti ihanuuksia!

Nyt on taas kotiuduttu reissusta. Oli kivaa ja piristi. Aiemmasta poiketen ostin lähinnä itselleni vaatteita ja lapset jäi nyt vähemmälle.

Ehkä tämä itsetekeminen vähän hillitsee ostamistarvettakin... siis valmiiden vaatteiden. Kankaita sen sijaan tuleekin sitten hankittua senkin edestä! Olin saanut matkan aikana paketin Itävallasta. Toimitus ei ole ihan salaman nopeaa, joten ehdin jo osittain "unohtaa" mitä tilasin. Jo toisen kerran tilasin Lieblingstücke kaupasta.

Täyteen pakattu pahvilaatikko ja päällimmäisenä tilaamani yllätyspaketit nauhoja tytölle ja pojalle sekä kangasmerkkejä. Ihania olivat ja kiva kun voi vähän erilaisia laitella vaatteisiin ja ompeluksiin. Eli en siis tiennyt mitä nauhoja tai merkkejä tulee. Tiesin suunnilleen määrän ja että sopii tytölle tai pojalle.

Etualalla ruskeaa resoria, tukevan tuntuista. Saapa nähdä miten toimii kanttauksissa. Tuntuu että ruskea resori sopii niin moneen ja se pääsi loppumaan. Bambi kangas (Znok designin ja kuvio Johanna Ahlrad) kahdessa värissä. Tuo valkopohjainen käy minusta myös pojalle. Se sopiikin kivasti oranssin joustofroteen kanssa, jota myös tilasin. Vihreäkin vaikuttaa kivalta ja miksei myös tuo khaki. Lisäksi tummansininen ja tummapinkki velour (nicky), paneelikangas sekä vaaleanpunainen vichyruutu.

IHANIA! Vielä kun ehtisi jotain ompelemaankin. Ensin kuitenkin kankaat pesuun.

Valitusta seuraa, älä lue eteenpäin jos et halua kuulla motkotusta.
Kankaiden laaduissa on muuten eroa. Nämä tilaamani joustofroteet vaikuttavat onneksi hyviltä. Laadusta kannattaa näköjään vähän maksaakkin. Heitin esim roskiin Huvikankaasta tilaamani tummansinisen joustofroteen palasen. Se oli ihan ala-arvoista. Halpa tuli kalliiksi. Huonolaatuisen joustofroteelakanan tasoista (ja vielä pahan hajuista) tai sellaista jota joskus eurokankaan palalaarissa myydään (sieltä saattaa saada hyvääkin mutta usein on näitä kauheita vain jäljellä, kun ei kellekkään kelpaa). Minusta ei kauppiaan kannattaisi myydä niin huonoa tavaraa ainakaan netissä tai sitten ainakin pitäisi hyvin tarkasti asiakasta varoittaa.

torstai 26. toukokuuta 2011

Punahilkka ja Peukaloliisa tunikat

Lähden tänään tyttäreni kanssa kahdestaan matkalle. Tein Englantiin viemisiksi pari tunikaa uusista kankaista. Tein myös tyttärelleni, mutta se on jo pyykissä joten kuvaaminen jäi.

Kyseessä on Ottobre 4/2007 Teekannu tunika. Ei siis varsinainen mekkopituus, mutta tuollainen kovasti levenevä tyttömäinen helma. Aluksi ajattelin että ovat turhan leveät, mutta ainakin tyttäreni päällä näytti ihan kivalle. Ehkä aavistuksen kavennan seuraavan, mutta en paljon.

Nämä kankaat ovat muuten paljon kauniimpia valmiina vaatteina kuin isona kangaspalana. Isona on jotenkin niin levoton, mutta näin ihan söötit. Tykkään kyllä.
Nämä kuvatut tunikat ovat kokoa 104 cm.




lauantai 21. toukokuuta 2011

Peppermint kietaisubody

Tällainen siitä sitten tuli:

Mulla on ollut aika iso kynnys alkaa ompelemaan bodya. Kun nyt kaava sattui olemaan uusimassa Ottobre lehdessä niin päätin kokeilla. Tästä kankaasta kun olin tehnyt jo paidan pojalleni ja olisi kiva jos lapset olisivat joskus "samikset". Eipä tuo bodynkaan ompelu kovin hankalaa ole. Kovasti on tietysti kaitelehuoliteltavaa, mutta se ei ole vaikeaa.

Tähän tilasin Sampsukasta punaiset KAM nepit koska niiden kiinnityslaitteen olen tullut ostaneeksi. KAM nepit ovat muuten tosi käteviä, mutta eivät kestä silitystä.Voi harmi. Pitää hankkia ne PRYM nepparipihditkin sitten, koska sillä nepparipaketissa mukana tulevalla läpyskällä saa vain harmaita hiuksia.
Ompelu ON välineurheilua!

Tältä malli näyttää lehdessä.

Kaava siis Ottobre 3/2011 Peppermint ja koko 80 cm.
Hauskasti bodyn vartalo-osa on yksi suuri palanen.

Vinkkinä todettakoon, että kietaisubodyt eivät ehkä ole paras vaihtoehto enää tässä koossa. Pienemmälle tämä olisi tosi näpsäkkä. 
Sain samasta kankaasta tehtyä vielä yhden bodyn jossa kirjekuorikaulus. Siitä en muistanut ottaa kuvaa.

Kesäinen raglantoppi ja lintuapplikaatio

Ihanan kevyestä turkoosista polkadot popliinista tein tyttärelleni tällaisen kesäisen tunikan.
Kuvattuna ihan H&M lyhythiha rimpsukaulus bodyn ja legginsien kanssa. Vaate onkin tarkoitettu puettavaksi jonkun toisen päälle. Suurin työhän tässä oli tietysti tuossa applikaatiossa. Idean applikaatioon sain muovipussista! Dawandasta tilaamani autotrikoo toimitettiin todella kauniissa muovipussi, jossa oli vähän tämän linnuntapainen kuva. Tämä oli tosi kiva tehdä.

Napitus takana. Laitoin KAM nepit kun sellaisia olen mennyt hankkimaan.



Kaava on Ottobre 1/2009 lehdestä Kukkopilli raglantoppi kokoa 80 cm.

Töff Töff t-paitoja kesään

Ompas aikaa kulunut blogin päivityksestä. Käväisin matkalla joten annan sen tekosyyksi.
Eilen ompelin saksasta tilaamastani Töff Töff autotrikookankaasta vähän t-paitoja. "Melkein" samalla vaivalla kun syntyy useampikin. Pojalleni yksi ja kaksi muille pojille.

Kaavana on uusimman Ottobren 3/2011 Slim-fit t-paita kokoa 110 cm. En muuttanut mitään. Kangas on käsittääkseni Hilcon. Tätä lime väriä en ole Suomesta löytänyt. Kuvassa ei minusta näytä niin raikkaalta kuin luonnossa. Pitäisi varmaan opetella ottamaan kuvia. Ostin dawanda nimisestä verkkoyhteisöstä. Hyvälaatuiselta vaikuttaa.






Sivusaumaan laitoin vähän koristenauhaa.

Tältä paita näyttää lehden kuvassa. Mielestäni lopputulos vastaa aikahyvin istuuvuudeltaan tätä. Ei mitenkään erityisen leveä malli siis. 

maanantai 2. toukokuuta 2011

Maalaismaisema paita

Viime viikolla yksi ilta poikani katseli kangaskaappiani ja sanoi, että äidin pitäisi tehdä hänelle paita tästä kankaasta. Toki olin ajatellutkin tästä hänelle ompelevani kun kankaan tilasin (katso alla oleva postaus), mutta paita piti ottaa heti työnalle kun hän näin pyysi. Ihana kun äidin tekemät kelpaa! Tuntuu oikein mukavalta. Tällainen siitä sitten tuli. Kankaat Jofotex, myös resori. Kuvattuna jo yhden pesun jälkeen kun tuli suoraan päälle.
Sivusaumassa on koristenauhaa jossa kärpässieni ja niskaan laitoin ihan koko merkin 110cm. Pojan helpompi hahmottaa miten päin vaate tulee kun on "lappu".

 Kaavana Villiviikinki joka siis Ottobre lehdessä näyttää tältä. On kapeahko ja pitkähkö ja helppo.

Maalaismaisema potkupuku

Joskus ommellessa mikään ei tunnu menevän putkeen. Tämän haalarin kanssa oli vastoinkäymisiä ihan riittävästi. Kaava on ihan hyvä ja suhteellisen helppo tehdä, mutta mulla reistaili koneet ja loppujen lopuksi kun sain tämän viimeistellyksi vetäsin vetoketjun kiinni ja hupsista... vetoketju hajosi! Olin sen näemmä huonosti lyhentänyt yläpäästä kun en ollut viitsinyt oikeaa kokoa hankkia.Siis auts! Sain purkaa ja purkaa. Ajattelin jo että tähän loppui mun ompeluharrastus, mutta ei nyt sentään. Valmista tuli ja käyttöön meni heti.
Vetoketju on piilovetoketju, mutta kyllä tuo tuosta aikatavalla näkyy. Ostin oikein piilovetoketjujalankin ja mielestäni ompelin ohjeen mukaan. No ei haittaa minua.
Kangas: Jofotex maalaismaisema (IHANA!!! ohuekoa, pehmeää ja strechiä). Tilasin ihan Ruotsista.


Kaava: Ottobre 1/2011 Little Dumbo koko 80 cm. Lisäsin hihoin resorit vaikka pituuden puolesta ei olisi tarvinnutkaan. Lisäksi tein pääntielle paremman vetoketjusuojan. Tällä kaavalla aiemmin ompelemassani potkupuvussa mielestäni tuo vetoketju voi painaa lasta turhan paljon.