torstai 2. kesäkuuta 2011

Unipussi kesään

Keskiviikko aamuna herätessä oli todettava, että kesä on tullut. Oli niin kuuma että tyttärelleni olisi saatava seuraavaksi yöksi uusi ohuempi unipussi. Olen vannonut aina aitojen Grobag pussien nimeen, mutta kun tuo kangasvitriini pursuilee niin ajattelin yrittää ommella itse. Tyttäreni oli vielä vähän flunssainen joten ei tehnyt mieli lähteä kaupungille sopivaa pussia metsästämään.

Valitsin kankaiksi Michael Miller neulospuuvillaa (interlock trikoota) jota olin tilannut joskus Hongkongista Modes4U kaupasta. Pesussa kankaat olivat kutistuneet aika tavalla eikä laatu ollut sellaista "ryhdikästä" joten oli jäänyt odottelemaan inspiraatiota. Kangas on aika painavaa, joten vuorattuna olisi varmaan riittävän lämmin.

Tällainen on sitten lopputulos.


Pussi pääsi heti käyttöön. Kaavana yhdestä grobagista piirtämäni ja muokkaamani malli. Olen ylpeä itsestäni kun sain tämän vuorattua siten, että yhtään saumaa ei näy nurjallakaan. Vetskarikin on vuorin ja päällisen välissä. Kerran jouduin purkamaan kun ompelujärjestys ei ollut oikea. Olen aina ihaillut kun toiset osaavat tehdä huppareita siten että vuorissa ei näy saumoja. Kokeilen sitä joskus.

Molemmat kankaat siis Michael Milleriä, olalla valkoiset KAM nepit (ostin pihdit ja nepit täältä). Samettinauha vyötäröllä on Birminghamin Ragmarket torilta.Kangaspalani kun eivät olleet riittävän pitkät joten tuohon tuli sauma, jonka peitin nauhalla. Piilovetoketju Eurokankaasta. Ei kannata laittaa muuten piilovetoketjua tällaiseen. Oli aika hankalaa saada kankaat luistamaan piilovetoketjujalan alla, kut ketju siis ommeltiin kahden kankaan väliin. Mulla ei vaan ollut muuta tarpeeksi pitkää, joten siksi tämä valinta.

Ei kommentteja: