maanantai 18. heinäkuuta 2011

Huopahahmoja Japanista - Felt Friends from Japan

Ostin keväällä Helsingin kädentaitomessuilta tosi inspiroivan kirjan: Felt Friends from Japan. Kirjoittaja on Naomi Tabatha. Saa mm Hobboksilta.


Katselimme eilen kirjaa poikani kanssa ja kysyin häneltä minkä hahmon äiti tekisi hänelle. Hän halusikin askarella itse. Ohjeet eivät ole ihan 4-vuotiaan toteutettavia, mutta päätin että kokeilisimme kirjan helpointa ohjetta kännykkäpussukkasta, johon ei tarvita neulaa eikä lankaa.  Pääasiassa ohjeissa on siis ommeltavia hahmoja, pussukoita, merkkejä yms. Ovat tosi herttaisia!

Tätä siis lähdimme tekemään.


Mulla ei ollut riittävän isoa huopapalaa joten tein pussukkaosan tasaraitatrikoopalasta, joita meillä piisaa. Reunat solmitaan. Aluksi poikani halusi kuvaksi sammakon, jonka kaavankin piirsin. Viime hetkellä hän muuttikin mielensä ja  halusikin kuvaksi ankan. En enää jaksanut piirtää kaavaa, joten ankka ei ihan vastaa tuota kirjan ankkaa.(osa kaavoista pitää suurentaa esim kopiokoneella). 

Mukaavaa yhdessä tekemistä tällainen askartelu. Tai no äiti pussukan käytännössä teki ja poika levitti liimaa huopapalojen lisäksi kovasti muuallekkin. Pojan mielestä ankalle olisi pitänyt laittaa mörön kuono eikä punaista nokkaa... Kun emme päässeet yhteisymmärrykseen, niin  hän alkoi askarrella vessapaperirullasta ja kaavapaperin rippeistä oikeaa mörköä! Molemmat tekeleemme ovat ylimässä kuvassa.

1 kommentti:

Nuksu kirjoitti...

Ihanan omatoiminen poika! Söpö tuli pussista :)