torstai 21. heinäkuuta 2011

Kärsäotus paita ja velourhousut

Uusimmasta Ottobresta (4/2011) pääsi toisena toteutuslistalle tosi hauska setti. Vaatteet on kokonaan ommeltu velourista ja toinen hiha on eläimen kärsä. (Ubang tekee vähän vastaavalla idealla paitoja). Olemme keskustelleet poikani kanssa siitä onko tämä muurahaiskarhu vai norsu. Emme tiedä kumpikaan ja molempi parempi... eli ihan sama! Hauska otus kuitenkin.


Mulla oli kaapissa tuota Hilcon aiemman malliston raita velouria ja se sopi tähän hyvin. Myös muut kankaat löytyivät kaapista. Lime velour on Ruotsista Jofotexiltä. Ihanan raikas väri ja tosi pehmoinen laatu, tykkään! Oranssi velour on kettuaplikaatiota varten vuosi sitten tilattu Kangastukusta ja sopii täydellisesti raidalliseen velouriin, niinpä ajattelin laittaa tätä ainakin korviin. Järkytyin saadessani tämän kankaan oranssin värin intensiivisyyttä, mutta poikanipa halusi nyt tämän paidan kaveriksi myös housut "kivan värikkäästä" kankaasta. Hyvä näin. Kivempi jopa näin kuin, jos housutkin olisivat olleet limet.

Setti odottelee viileneviä päivä. Vaikuttaisivat mitä parhailta päiväkoti vaatteilta! Kannatti vähän nähdä vaivaa ja näprätä.  Housutkin vaikuttivat hyvän mallisilta. Seuraaviin laitan kyllä myös varmuuden vuoksi kuminauhan vyötärölle, sillä ohjeen mukaan tähän ei tullut kumpparia. 

Yllä meidän setti

Tältä malli näytti Ottobre 4/2011 lehdessä.


5 kommenttia:

Kiika kirjoitti...

Ihanan pirtsakka!! Pitäisi meidän pojalle ommella tuo sama kun se aikaisempi meni lahjaksi. Mutta kun olen kerran ommellut niin olen niin laiska tekemään samanlaisen. Pitää ehkä tehdä eri värisenä jos innostuisi :-)

Isosisko kirjoitti...

Meillä on tota samaa oranssia ja öh, se on aika ärtsy. Mutta sopii tähän hienosti! Muutenkin tykkään tekemäsi paidan väreistä enemmän kuin lehdessä olleesta keltaisesta.

Kiva löytää uusi blogi seurattavaksi!

minakaa kirjoitti...

Ihania ompeluksia sulla blogi täynnä :) Kylläpäa tuli hieno setti, itsekkin pitäisi tehdä, kun kaavalehtikin jo hankittuna on.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon kommentistasi. Lapsille on niin kiva ommella kun vaatteet saavat olla "iloisia" ja eivät ole sellaisia kuusi metriä saumaa tuonne suuntaan ja seitsemän toiseen suuntaan. Innostuin tosiaan tästä ompelusta vasta vähän aikaa sitten ja vielä olen niin tyytyväinen aina kun saan jotain valmiiksi eikä jää keskeneräiseksi mytyksi.

Niina kirjoitti...

On tosiaan paljon kauniimman värinen kuin tuo lehdessä ollut, en itseasiassa edes tykännyt erityisesti tuosta asusta lehteä selatessani, mutta sinun versiosi sai jopa vähän innostumaan.