maanantai 3. lokakuuta 2011

Oktonautti nahkatossut

Viikonvaihteen ompelus tulee tässä:

Oktonautti nahkatossut. Poikani on todella innostunut Oktonautit tv-sarjasta ja katsoisi pelkästään sitä YLE Areenasta kertatoisensa jälkeen. Vaikka opettavainen sarja onkin kyseessä niin äiti ei halua kiitos kuulla monistuvista merivuokoista kymmeniä kertoja yms. Tänään aamupalalla minulta mm kysyttiin mitkä syö meritähtiä? Vastaus oli poikani mukaan merisiili ja siika. En tiedä pitääkö paikaansa, mutta tällaisia juttuja meillä pohditaan.

Tossut on tehty Marian Ateljeen tossukaavaa muokkaamalla. Kokona on 30. Materiaali on ohutta ihanaa poron nahkaa, jota olen ostanut pariin otteeseen palapusseja Käsityömessuilta. Nyt viimeksi pusseissa oli reilummankin kokoisia paloja, joten riittää näinkin isoihin tossuihin. Tossuthan on itsessään ihan helpot tehdä, mutta suurin työ on noissa kuvissa. Oikeasti pari tuntia väänsin hahmoja. Olisi ehkä voinut liimatakin ja tulos olisi ollut yhtä hyvä tai ehkä parempikin.

Valmista kuitenkin tuli ja mieluisat tuntuivat olevan käyttäjälleen.Hän jopa tunnisti hahmot eli Kapteeni Valkoinen ja Kwazii.

Käytin nyt apuna tossun kokoamisessa Clover Products "Wonder Clips" nipsuja. Löysin näitä Hobbypointista ja toimivat mahtavasti niin nahkatossujen ompelussa kuin mm nallekarhuni kokoamisessa. Eli kaikessa jossa neulat eivät ole kätevimmillään.

6 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Ennen kuin ehdin lukea tekstiä, kuului sylistä: Äiti kato, oktonautit on hyvät, ne on hyvät tutkimaan sellasia kaloja...

poikien äiti - Kati kirjoitti...

ei vitsi, miten mahtavat! meillä myös oktonauttifani, erityisesti isompi poika tykkää, ja pienempi katsoo sitten siinä samalla.

Sari kirjoitti...

Aivan mielettömät! Meidän 3 vee oktonautti fani osaa kanssa kaiken ulkoa niistä otuksista...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon! Hauska kuulla, että muillakin ollaan Oktonautti faneja. :)

Unikuu kirjoitti...

onpas hienot. meilläkin tykätään oktonauteista mutta kysyttäessä ei halua vaatteisiin niitä kuvia :D tänäänkin saunaan mennessä poika palasi käytävästä vielä (sauna alakerrassa) katsomaan eteisen peilistä että näyttääkö hän hyvältä :D

NuppuNeula kirjoitti...

Meillä Oktonautti-kuume on iskenyt vasta nyt! Hienot tossut olet tehnyt!