lauantai 24. syyskuuta 2011

City Mouse housut (ottobre 4/2011)

Testasin syksyn 2011 Ottobren pienten velourhousujen kaavaa eli saanko esitellä: City Mouse! Hyvältä vaikuttaa ja pienin muutoksin tästä saadaan meille ihan toimivia housuja. Useat aiemmat mallit ovat olleet todella leveitä.

Vaaleanpunaiset olivat ensimmäinen kokeilukappale, ja vaikka tiukensin vyötäröresoria oli vyötärö kuitenkin liian löysä meille (varsinkin kun en tehnyt kiristysnauhoja = en pidä niistä pienillä. Resorikin on vähän tavallista matalampi koska resoria ei ollut enempää jemmassa). Jouduin ujuttamaan sisään kuminauhan.


Toisiin housuihin (vadelma joustofrotee Lieblingstuckestä ja laatu minusta hyvä) teinkin sitten ohjeen korkuisen, mutta reilusi  tiukemman vyötäröresorin ja toimii hyvin ilman kuminauhaa. Tässä kuvattuna tyttäreni päällä ja vyötärökaitale taitaa olla jopa taitettuna kaksinkerroin. Reppana potee poskihampaitaan ja raahaa harsojaan joka paikkaan.

Kokona on 86 cm ja pituutta on housuissa reilusti, ehkä jopa aavistus liikaa minun makuuni. En tykkää pitää lapsilla liian isoja vaatteita. Olen huomannut, että Ottobren kaavoista meillä parhaiten sopii pituutta vastaavaa koko, kun taas ostovaatteissa pitää valita kokoa isompi. Meille paras koko olisi varmaan juuri nyt 80cm, mutta tyttö kasvaa nopsaa. Tätä citymouse housua voisi kokeilla myös ilman lahjeresoria niin tulisi toinen ilme. Josko seuraaviin veloureihin sitten jo uskaltausi aplikoimaan jotain. Laitoin näihin vyötärölle palat koristenauhaa niin on vähän jotain jujua. Vaaleanpunaisissa on cupcake ja näissä joustofroteisissa pöllö.

Tältä näyttää malli lehdessä.
Ottobre blogissa on muuten kuvallinen ompeluohje, joten kuka vain onnistuu nämä housut tekemään!

Ja sitten pyydän ANTEEKSI blogini pitkää hiljaisuutta. On ollut muka niin kiire. Arkirumban lisäksi harrastuksia lapsilla ja itsellänikin vähän liikaa. Olen tässä käväisyt myös Tallinnassa josta taidan blogata vielä (mm Karnaluks). Itävallan kankaat tuli pari viikkoa sitten ja nämä housut on ekat jotka niistä olen ommellut. Ja Michas Stoffecke tilausta suunnittelen lokakuulle ja siitäkin vielä myöhemmin lisää.

Ompeluintoa kaikille!

2 kommenttia:

glenni kirjoitti...

Hauskat nuo housut on!
Täällä ollaan siinä Michas Stoffecken tilauksessa sitten mukana, olen koettanut jo muualtakin kysyä kiinnostusta - siellä on aivan ihania kankaita tullu myyntiin!

Taikku kirjoitti...

Kivan malliset perushousut!