lauantai 3. syyskuuta 2011

Sydän nahkatossut

Vihdoinkin sain aikaiseksi ommella nämä tossut. Tarvetta on sillä tyttäreni kanssa käymme jo vähän "harrastuksissa" ja aiemmat ostetut tossut ovat käyneet pieneksi. Ompelu on jäänyt kun olen taas kokenut etten keksi kivaa kuvaa tossun päälle. Nyt päätin, että kyllä ihan "pelkkä" sydän riittää. Aika herkät kyllä ihan näin.

Tossujen koko n 22

Hankkimani nahka ei ole ihan ideaalia tossuihin sillä se on varsin ohutta, kevyttä ja pehmeää. Toisaalta taas kivat ominaisuudet pikkuisen tossuihin. Kulutuksen kesto ei ehkä ole se paras, mutta eihän nämä nyt mahdottoman kauan edes mahdu. Nahka on käsittääkseni pukinenahkaa jonka ostin Helsingin kädentaitomessuilta keväällä ja tulee Kruunupyystä. Luistava paininjalka on muuten tosi hyvä näiden ompelussa! Minun koneeseeni (Janome) se maksoi 16 euroa.


Bloggailunhan aloitin nahkatossuista. Nämä tyttärelleni nyt tekemäni tossut eivät ole millään valmiilla kaavalla. Netistä löytyviä kaavoja ja myös Marian ateljeen kaavojakin kyllä käytin, mutta muokkailin aika tavalla, jotta sopisivat paremmin tälle ohkaiselle materiaalille ja toisaalta lapseni jalkaan. Meillä on vähän kapeampi jalkaisia lapsukaisia.

Ja sitten nettikauppavinkki. Jos et osaa tai ehdi ommella tai haluat muuten vaan valmiita (myös niitä kenkämallisia) niin edullisesti saa laadukkaita (mm Bobux) ja ILMAN postikuluja http://www.ollipops.com/. Täältä olen useasti tilannut ja aina toiminut kaikki niinkuin pitääkin.

Mutta kannattaa kokeilla itse ompelua se on ihan kivaa!

5 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

Söpöt tossut!

kewa kirjoitti...

Vau miten kauniit, ja ohkainen nahkaa varmasti helpompaa ommeltava!!! Eihän sen ikäinen niitä vielä puhki kerkeä kantaa, kasvaa niin nopeasti;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Kieltämättä tämä ohut nahka on ihanan helppoa ommella. Liukuvan paininjalan kanssa ei juuri eroa kankaan ompelusta muuten kuin, että pidän kaavapaperia pistolevyn päällä että kulkisi siinä hyvin.

Uskon kanssa, että ihan riittävästi kestävät meidän käytössä. On meillä ollut edelliset tekemäni tossut tuolla reilu nelivuotiaallakin käytössä ja hyvin ovat toistaiseksi kestäneet.

glenni kirjoitti...

söpöt tossut! ja hienoa jälkeä kyllä ompelujälkesi!

Taija kirjoitti...

Ihanat tossut! Minäkin tossuja ompelin, enkä raaskinut ostaa tuota paininjalkaa, olisi varmasti helpottanut ompelua aikas paljon!!

Ekaa kertaa blogiisi löysin ja lukijaksi jään, että osaat tulla vierailulle toistekin...