sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Hyväntekeväisyystempaus

Osallistuin lauantaina Espoon Työväenopiston Euroopan hyväntekeväisyysvuoden kunniaksi järjestämään hyväntekeväisyystempaukseen. Tapahtuman työpisteissä valmistetiin tuotteita, jotka lahjoitetaan apua tarvitseville. Tuotteiden valmistaminen jatkuu tosin koko syyskauden ja ne lahjoitetaan avustuskohteisiin joulukuussa 2011. Eli vielä voi osallistua!


Tempauksessa tehtiin nuppupeittoja ja vaatteita keskosille (lahjoitetaan HUS:in keskososastolle), Syto-myssyjä (lahjoitetaan HUS:in syöpäpotilaille) , Äiti Teresa -peittoja (lahjoitetaan Suomen Punaisen Ristin keräykseen), Unicef-nukkeja (lahjoitetaan Unicefille), villasukkia (lahjoitetaan palvelutaloihin), mattoja sekä huopia (lahjoitetaan Hyvä Arki ry:n kautta espoolaisille vähävaraisille ja lapsiperheille).

Olin varannut tämän päivän kalenteriini ja olin paikalla lähes koko ajan. Poikani pääsi mummun kanssa Lintsille, joten en koe laiminlyöneeni häntä ja tytär sai laatuaikaa isin kanssa. ;) Ompelin lähinnä keskosen unipusseja, joiden ohjeen olin huomannut Suuri Käsityölehti elokuun numerossa (kaava ja ohjeet myös verkossa).Unipussi kampanjan takana on muuten  MLL Kolho. Materiaalia oli tähän Espoon tempaukseen lahjoittanut useat tahot.  Ohjeet otin kotiin kyllä myös nuppupeittoon, joka toteutetaan tilkkutekniikalla. On niin pieni, että saan sellaisen varmasti tehtyä. Näitä valmistui tempauksessa ja olivat todella suloisia.Nukeista kun olen taas innostunut niin piti pistäytyä Unisef nukkien työpajassa. Aika ei oikein riittänyt itse nuken valmistamiseen paikanpäällä, joten otin kaavat mukaan. Leikkasin nuken vartalon vanhasta lakanasta ja sain oikean Unisef merkin nukelle, sekä identitteetipaperit täytettäväksi. Tukaksi valitsin pellavaa. Ideana on siis, että valmis nukke myydään ja tuotto menee lyhentämättömänä Unisefille. Minimilahjoitus nukesta on 20 euroa, mutta kattoa ei ole. Pitää yrittää tehdä hieno. Lisää tietoa Anna ja Toivo nukeista saa Unisefin sivuilta.


Ja ei se siihen sitten loppunut. Upeita lankoja  oli saatu lahjoituksena Sytomyssy kampanjaan. Tuo Merinovilla-silkkisekoite oli niin vastustamaton, että otin haasteen vastaan ja yritän tehdä Sytomyssyn virkkaamalla tai neulomalla. Ahnehdinkohan? No on tässä useampi kuukausi aikaa opetella virkkaamaan (no osaan jo virkata isoäidin neliöitä, joten kai se siitä).


5 kpl keskosen unipusseja (koko M 1,2-2kg keskonen) lahjoituskankaista
Minulla oli mukava päivä! Keskosen puussitkin jäivät tempauksessa kesken, kun ei siellä ollut kiinnitystarvikkeita. Yhden pussin sain illalla kotona valmiiksi, mutta kanttinauha loppui. Loput teen valmiiksi kunhan saan kanttinauhaa ostettua. Ajattelin laittaa nepit olalle näihin muihin. Itse teen varmaan jatkossa omista kankaista. Niitäkin kun piisaa.

Olisiko sinulla mahdollisuus osallistua kampanjaan? Yksikin pussi olisi suurenmoista.

7 kommenttia:

glenni kirjoitti...

mun pitänny kans tehdä noita unipusseja, jostain blogista luin, että tukes on huomauttanut ja noihin ei sais nauhoja pistää (vaikka HUS niitä toivoikin).
ihana idea ja paljon kivaa tehtävää tuollaisessa tempauksessa!

glenni kirjoitti...

Löysinpäs sen blogin, eli tällainen: http://kaunishelmi.blogspot.com/2011/08/unipussikampanjaan-lisatietoja.html

Anonyymi kirjoitti...

Heips. Minäkin luin tuosta MLL Kolhon kampanjavastaavan blogista noista olkapäiden nepeistä. Ajattelinkin laittaa niitä muihin pusseihin olkapäille. Mun prymin perus rengasnepit on vaan niin valtavat noissa pikkuriikkisissä pusseissa. Kestäisiköhän KAM neppi?

glenni kirjoitti...

veikkaisin, että kestävät, meillä ainakin kestänyt KAM:it todella hyvin kestovaipoissa :)

SatuK kirjoitti...

Löysin blogiisi. Kivoja ompeluksia!

Tupuna kirjoitti...

Laitoin sulle tunnustuksen blogiini :)
Ja lähetin myös sähköpostia, että tulisin mielelläni mukaan seuraavaan Saksan tilaukseen.

Nuksu kirjoitti...

Tosi kivan näkösiä unipusseja!