maanantai 24. lokakuuta 2011

Pyjama "Oktohälytyksellä"

Michas Stoffeckelta tilattua Janeas World "otus" kangasta, jossa minun ja poikani päätöksellä esiintyy tällä kertaa merihirviöitä. Hirviöiden takia on varmasti tarpeen tehdä silloin tällöin pikainen Oktohälytys. Hihassa on siis Oktohälytysnappi. Jos et ymmärrä niin ei se mitään. Näin se vaan menee. ;)

Pyjama pojalleni paita 1/2009 ja housut Ottobre Lily 6/2007. Koko 110cm

Aplikointi- ja hihakangas Marimekolta. 

Sain kriisin aikaan näistä resoreista. Mulla on lähes hyllymetri resoreita, mutta ei tietysti juuri oikeanlaista. Punaista en periaatteessa nyt halunnut laittaa kun tungen sitä aina joka paikkaan. Leikkasin sellaisen petroolin värisen ja osittain ompelinkin... ei se käynyt ollenkaan! Taikatuulialta sain onneksi pikaisesti täydennystä resoreihin ja tätä perus tummaa navyä sitten kanttaukseen ja lahkeen/hihansuihin. Tämä siis "mätsää" nyt tuon oktonauttien merkin kanssa (joka tietysti pitäisi olla valkoinen, tajusin jälkikäteen). Resorit on vakava asia... voi näitä nykyisiä ongelmiani.

Kangasta näkyi olevan Huvikankaassa. Multa löytyisi ylimääräinen pala tätä Janeas Worldin Stretchjerseyä vihreällä pohjalla, josta voisin luopua jos joku näitä otuksia haluaisi. Pojille varmasti mieluisia. Pala on täysleveä ja korkeudeltaan lähes koko matkalta 58cm, mutta ihan toisesta reunasta noin 52cm. Kangas pesty ja rummutettu, joten ei varmaan kutistu enää. Puuvilla elastaani stretchjersey. Hinta posteineen 8 e. Laita viestiä jos tämä kiinnostaa (katso tietoja minusta oikealla ylhäällä).
Kuva Huvikankaan sivulta.

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Liandlo kimppatilaus?

Olen hullu tiedän, mutta haluisiko joku mukaan? Saa tilata myös vaatteita minun puolestani.
Ihania kankaita! Voi ei. Trikoot 165-180 sek /m (n18-20e metri) ja velourit 200 sek (n22e)
Postarit suomeen 150 kruunua eli n 16,50 euroa. Tilailenko omani Ruotsissa asuvalle kaverilleni (jos hän suostuisi) vai löytyisikö kimppa eli ainakin pari kolme lisäkseni.

Nää on niin liikuttavia. Tässä linkki Liandlo nettikauppaan.
Ennakkotilattava jersey


ennakkotilattava velour
 
Tämä tehty Liandlo sydän trikoosta
Kuva Blomma åker vagn blogista

"Lahkeellinen" body

Body kokeilu nro 3. Ottobre lehdissä olen nähnyt ainakin pari kaavaa tällaiselle erikoiselle bodylle, jossa on pienet lahkeet tai tuo haara on perusbodysta poikkeava ja takakappale kahdesta osasta. Tämä on vähän vanhemmasta lehdestä 6/2009 Puolukka body. Hyvin paljon saman tyylinen löytyy lehdestä 1/2011.Tulipa testattua sitten tätäkin bodyn mallia.

Puolukka body Ottobre 6/2009 koko 86.


Kun tuo meidän tyttö on jo sen verta iso ettei tarvitse olkaneppejä yms niin tämä yksinkertainen pääntienmalli houkutti. Lahkeensuut ovat turhan reilut meidän neidille, mutta päällä tämä oli kuitenkin aika kiva! Josko saisin muokattua kaavaa ainakin siten, että tuon alaosan vaihtaisin perinteisempään body malliin. Vai käytättekö te muut tällaista bodya ihan sukkisten yms kanssa. Lähinnä päällä näytti minusta sellaiselta "leikkipuvulta", jossa tosin pitkät hihat.

Kangas on ensimmäisestä saksantilauksestani tulleesta yllätyspaketista Michas Stoffecken omaa tuotantoa olevaa "Birdy" strechjerseyä (design Janeas World). En tätä olisi suoraan osannut tilata/haluta, mutta kangas on kyllä vaatteena aika nättiä. Miellyttää raikkailla väreillään minua. Tyttömäistä, muttei liian hailakkaa.

Yllätyskankaissa on siis mukana myös virheellisiä kankaita ja tämän palan virhe oli se, että melkein puolessa leveydessä oli ruskeaa tahraa. Ei lähtenyt pesussa, mutta tämän bodyn kankaasta kuitenkin sain  ja taitaa vielä pipoon tms riittää puhdasta kangasta. Tällaisissa kuviollisissa kangasta menee enemmän kun vähän koittaa kuvioita kohdistaa nätisti. Kantattu TaikaTuulialta ostetulla Taitoon turkoosilla resorilla. Haarassa Prymin (jättikokoiselta tuntuvat) rengasnepit

torstai 20. lokakuuta 2011

Robottipaita

Viimeisin trikoopaita tekeleeni eli robottipaita. Selkeytin paitaa Marimekon raitatrikoisilla hihoilla. Kokonaisuus kaipasi kuitenkin väriä, joten tuttua punaista resoria laitoin kanttauksiin.

Nappilistaa en ollut suunnitellut tekeväni, mutta ommeltuani paidan lähes valmiiksi totesin, että olen laittanut pääntieresorin sauman ja kokolapunkin etukappaleen keskelle. Vähänkö ärsytti huolimattomuuteni, sillä inhoan purkamista! Ompelin tämän myöhään yksi ilta aivotoiminnan ollessa pois päältä. No sitten keksin, että peitän virheeni "nappilistalla. Olen aika tyytyväinen vahinkoon, sillä lista tuo vähän lisä juhua tuohon mustavalkoisuuteen.


Kaava Ottobre 4/2011 More Grey koko 110cm.
Kameleont Designin robotti kangas on tilattu pari kuukautta sitten Royal-tuotteesta ja on odotellut insipiraatiota. Kangas värjäsi pesussa aika tavalla ja onneksi olin laittanut värinkerääjäliinoja pesuun mukaan. Muuten ihan kivan tuntuinen kangas. Tilaus sujui tuolta hyvin ja kiva kun tuli pakettikoodi etukäteen niin sai heti hakea kankaat postista pois.

Saksan kimppatilaus kankaat muuten tuli tiistaina, joten kiirettä on pitänyt. Ihania olivat! Nyt on ekat omat kankaat jo pesussa ja katsotaan saisiko jotain niistä jopa ommeltua. Paljon ihania kankaita kaapit täynnä ja muka niin vähän aikaa!

*muoks* tässä vielä kuva paidasta poikani päällä. Eihän sitä voi olla kameralle ilveilemättä.

lauantai 8. lokakuuta 2011

Juna pyjama

Jofotex tilaukseni 6kk merkkipäivän kunniaksi sain leikattua tämän kankaan. Laatu on aika mukava vähän sellainen painavampi ja elastinen trikoo. Vaatteen tuleva käyttäjä ei taivutteluista huolimatta hyväksy tätä päivävaatteeksi, koska on hänestä selvästi yövaate. Kankaan nimikin on kyllä "nattåget". No leikkelin sitten vielä pyjamahousut niin tästä tuli sitten juuri se, eli pyjama. Näitä kyllä tarvitaan. Jostain syystä meillä käytetään pyjamaakin aina vain yksi yö, joten laatikko ammottaa välillä tyhjyttään kun äiti on ollut laiska pyykkäri.

Kankaat junat ja resori tilattu Ruotsista Jofotexilta.


Paita Ottobre Villiviikinki 6/2010 ja Lily housut (tai legginsit virallisesti) Ottobre 6/2007, eli samat kuin tässä pyjamassa.

Teitä lukijoita alkaa olla aika monta. Pitäisiköhän mun arpoa kohta jotain... hmmm... mietitään.

Mulla jäi muuten pala tätä junakangasta josta voin luopua.En yleisesti ottaen ajatellut alkaa kankaita täällä blogissa myymään, mutta teen nyt poikkeuksen kun olin tuon jo suunnilleen mitannut. Ettehän pahastu? Pala on pääosin n 37cm korkeaa ja n 110cm leveä. Toisessa sivussa on kyllä yli 22leveä  suikale, josta kohdasta kangas yli metrin korkea. Kuva kai jotain kertoo. Kyllä tasta jotain saa tehtyä. Kangas pesty ja rumpukuivattu. 5 euroa ja postarit 1,20e.

perjantai 7. lokakuuta 2011

Pojalle trikoopaitoja

Kyllä täällä välillä ommeellaankin. Tässä kuvat parista valmistuneesta ihan perus trikoopaidasta. Kankaat poikani valitsemia (siis minun kangaskaapistani) ja nämä saivat tuomion päivävaate. Kovasti koitin taivutella apinapaitaa yökäyttöön, mutta on pojasta hieno ja ehdottomasti päiväkäyttöön. Minusta kangas on tosi ruma... Itse olen kyllä oikein ennakkotilaamalla hankkinut, mutta nyt jotenkin tökki ja pahasti. Tilasin vielä 1,5m, joten sitä piisaa. Valmiina on tosin ihan lapsekkaan vauhdikas ja kiva. Kangas on nimeltään "kiipeilevät apinat" ja materiaaliltaan laadukas strech jersey (Kameleont Design ja ostettu Ikasyriltä).

Toinen paita ommeltu komeasta dino trikoosta eli  Znok Jurassic (Sampsukka). Hyvältä laadulta vaikuttaa tämäkin.




Kaavana Ottobre 4/2011 More Grey, joka meille oikein passeli koossa 110cm. Pitkä ja riittävän kapea. Tykkään!

Molemmat kantattu ruskealla resorilla. Olimpas seikkailunhaluinen! ;) Molemmissa tuota menoa on jo paitakankaanakin, joten pysyin ryhdikkäällä, mutta neutraalilla linjalla.

POHDINTAA MIKSI OMPELEN VAIN POJALLENI:
Huomaan ompelevani lähinnä tuolle 4v 9kk pojalleni, vaikka olisi minulla pikkuprisessakin jolle tehdä. Mietin tätä yksi ilta ja arvelen sen johtuvan kai eniten siitä, että näitä iloisia kankaita löytyy niin kivoja pojankuoseissa. Tai siis tykkään pitää tällaisia värikkäitä ja lapsekkaita vielä hänellä ja kun ne pojallekkin ovat mieluisia niin mikäs sen kivempi. Tarjontaa valmisvaatteissa tuon ikäiselle ei enää niin paljon ole tämän tyylisissä (tai on jos netistä tilaa). Aiemmin kun lähinnä ostelin vaatteita niin käyttämiämme merkkejä olivat Småfolk, Katvig, Me&I yms sekä Polarn o Pyret ja Molo kids. Kahta jälkimmäistä ostelen silloin tällöin vieläkin, mutta aika vähän. Huomaan saavani hyvälaatuisia ja kivoja paitoja itsekkin tekemällä. Ja onhan se jotenkin speciaalia kun ovat made by mum.

Tyttärelleni olen löytänyt secondhandinä (muutamien kirppisten kiertely on "pieni paheeni" näin hoitovapaalla) kaikkia ihanuuksia ja tarvetta ommella ei ole niinkään. Lisäksi olen sillä tavoin vinksahtanut, että moni ns. unisex kuosi on minun mielessäni pojan "kuosi". Elän siis vielä sitä ruusunpunaista ja sokerikuorrutettua tyttöhuumaa Monsoon mekkoineen. Ehkä tulee aika kun alan hepeniäkin tekemään.Materiaaliakin on jo vähän haalittu.

Näitä perus arkivaatteita tulee kuitenkin eniten pidettyä, joten niitä eniten ompelen vaikkei niissä nyt varsinaisesti mitään erikoista olekkaan.

maanantai 3. lokakuuta 2011

Oktonautti nahkatossut

Viikonvaihteen ompelus tulee tässä:

Oktonautti nahkatossut. Poikani on todella innostunut Oktonautit tv-sarjasta ja katsoisi pelkästään sitä YLE Areenasta kertatoisensa jälkeen. Vaikka opettavainen sarja onkin kyseessä niin äiti ei halua kiitos kuulla monistuvista merivuokoista kymmeniä kertoja yms. Tänään aamupalalla minulta mm kysyttiin mitkä syö meritähtiä? Vastaus oli poikani mukaan merisiili ja siika. En tiedä pitääkö paikaansa, mutta tällaisia juttuja meillä pohditaan.

Tossut on tehty Marian Ateljeen tossukaavaa muokkaamalla. Kokona on 30. Materiaali on ohutta ihanaa poron nahkaa, jota olen ostanut pariin otteeseen palapusseja Käsityömessuilta. Nyt viimeksi pusseissa oli reilummankin kokoisia paloja, joten riittää näinkin isoihin tossuihin. Tossuthan on itsessään ihan helpot tehdä, mutta suurin työ on noissa kuvissa. Oikeasti pari tuntia väänsin hahmoja. Olisi ehkä voinut liimatakin ja tulos olisi ollut yhtä hyvä tai ehkä parempikin.

Valmista kuitenkin tuli ja mieluisat tuntuivat olevan käyttäjälleen.Hän jopa tunnisti hahmot eli Kapteeni Valkoinen ja Kwazii.

Käytin nyt apuna tossun kokoamisessa Clover Products "Wonder Clips" nipsuja. Löysin näitä Hobbypointista ja toimivat mahtavasti niin nahkatossujen ompelussa kuin mm nallekarhuni kokoamisessa. Eli kaikessa jossa neulat eivät ole kätevimmillään.