keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Tunnustus ja harrastuksia

Olen saanut ensimmäisen tunnustuksen ja olen ihan lapsellisen otettu tästä. Varsinkin kun oli ollut blogissa sellaista hiljaiseloa vähän aikaa, josta kyllä koin pientä huonoa omatuntoa. Kiitos Tupuna Sinisiä Unelmia blogista.

Tunnustukseen liittyi kymmenen kysymystä:

1. Suosikkiväri: Viininpunainen eri sävyissään (ei tosin lapsille)
2. Suosikkieläin: Ehdottomasti kissa. Meillä asustaa kaksi itämaista kissaa.
3. Suosikkinumero: 9
4. Suosikki alkoholiton juoma: vesi tietty, mutta juuri nyt teksi mieli suklaapirtelöä
5. Facebook vai Twitter? Ei kumpikaan, mutta facebookissa mulla on sentään tili.
6. Intohimosi: Matkailu. Aina pitäisi päästä johonkin tai ainakin suunnitella sitä.
7. Saada vai antaa lahja? Antaa ehdottomasti.
8. Suosikkikuvio: sydän tai kissat tai ruusut... en minä tiedä!
9. Suosikkiviikonpäivä: lauantai
10. Suosikkikukka: tulppaanit, sillä ne ovat kilttejä kukkia ;)

Blogi hiljaisuuteen on vaikuttanut myös erilaisten harrastusten haaliminen. Molemmilla lapsilla on kaksi harrastusta viikossa eli ne ovat siis myös minulla "harrastuksena". Lisäksi olen yrittänyt pitää omasta ajasta vaarin sillä että ilmoittauduin Helsingin työväenopiston kurssille, jossa ompelemme ISON antiikkinallen käsin. Esim koko viime viikonloppu meni tuolla kurssilla. Laitan siitä sitten kuvia kunhan saan nallen valmiiksi. Tähän nalle projektiini liittyy tietysti myös materiaalienhaalimista ja mm aitoa nalleissa käytettävää mohairia päädyin tilaamaan ihan tuosta "läheltä" Etelä-Afrikasta.

Lisäksi minut saatiin houkuteltua kesäkurssilla opettajanamme toimineen Teija Ruuhikorpi-Mäen vetämälle Marttanukke verkkokurssille (järjestäjä Porin kansalaisopisto), jossa teemme perinteisin menetelmin uudelleenotosta Martta-nukesta (minä teen Bebe3:n) josta tulee sitten Lotta-pukuinen tai Martta-pukuinen. Tuota nukkea teen siis kotona lähinnä kun tyttö nukkuu. Laitan tietysti kuvan kunhan nukke on valmis, mutta tässä kuva hiotusta päästä ja käsistä. Paljon on siis tähän pääsemiseksi jo tehty, mutta suurin osa vielä tekemättä.
Bebe3 repron pää ja kädet hiottuina

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Michas Stoffecke kimppatilaus

Päivitys 26.9.2011 klo 15.14:   !!!TÄYNNÄ!!!  En uskalla ottaa enää osallistujia enempää. Kaikille mukaan mahtuneille olen vastannut sähköpostilla.

Yleisön pyynnöstä uusi kimppatilaus Michas Stoffeckelle Saksaan. Heille on tulossa kohta söpösiä kankaita Hamburger Liebeniltä, joten nyt lienee aika järjestää historiallinen toinen kimppatilaus tuonne Saksan kauppaan.

Pääasiassa toivoisin, että kimppaan mukaan tulija pystyisi noutamaan kankaat meiltä Espoosta (Tapiola) ja näin hän myös itse säästäisi Suomen postikulut. Ihan ehdoton en tässä ole koska olen kohtuullisen "kiva". ;)

Saksan tilauksen postarit ovat aika korkeat, joten siksi siis tämä kimppa niin jakajia tulee useampia. Kauppa ei ota luottokorttia ja tilisiirroilla pelataan. Toivonkin siis maksuja etukäteen jos itse joudun ne Saksaan maksamaan. Kimppatilauksen hoitamisessa on aika paljon hommaa, joten pidetään porukka kohtuullisen kokoisena. Yritän olla huolellinen, mutta joskus voi sattua virheitä, joten pyydän ymmärrystä. Varaan itselleni oikeudet rajoittaa tilaajien määrää ja tilaustenkin määrää, jos sellaiseen ilmenee tarvetta. Olen käsittänyt, että joku raja on mm paketin painolla, joka tulee sillä yhdellä postimaksulla.

Tilauksen tekisin loppuviikosta tai ensi viikonloppuna (tai aiemminkin jos mukaan tulijat ilmoittavat haluamansa jutut aiemmin). Pyytäisin kimppaantulijoilta ainakin koko nimeä ja puhelinnumeroa, josta voi tavoitella tilausvaiheessa, jos joku juttu loppuu tai tulee muita kysymyksiä joihin pitää saada pika vastaus. Olisikohan siinä ollut se tylsä lätinä.

Onko mukaan lähtijöitä? hilduli @ wmail.fi (välit pois).

**** Päivitys 26.9.2011****
1) Saksan postarit olisi siis tarkoitus jakaa osallistujien kesken eli sitoudut maksamaan osuutesi, joka selviää vasta kun kaikki kimppaan tulijat ovat tiedossa. Ja postareiden jako siis osallistujien mukaan. Postarit tulevat jäämään kohtuullisiksi sen verran voin sanoa.

2) Mahdolliset Suomen postikulut Itellan hinnaston mukaan.

3) Varaudu pitkään toimitusaikaan. Eli ollaan tyytyväisiä jos saamme kankaat ennen marraskuuta. Ja jos saamme ennen sitä niin voimme sitten iloita "nopeasta" toiminnasta.

lauantai 24. syyskuuta 2011

City Mouse housut (ottobre 4/2011)

Testasin syksyn 2011 Ottobren pienten velourhousujen kaavaa eli saanko esitellä: City Mouse! Hyvältä vaikuttaa ja pienin muutoksin tästä saadaan meille ihan toimivia housuja. Useat aiemmat mallit ovat olleet todella leveitä.

Vaaleanpunaiset olivat ensimmäinen kokeilukappale, ja vaikka tiukensin vyötäröresoria oli vyötärö kuitenkin liian löysä meille (varsinkin kun en tehnyt kiristysnauhoja = en pidä niistä pienillä. Resorikin on vähän tavallista matalampi koska resoria ei ollut enempää jemmassa). Jouduin ujuttamaan sisään kuminauhan.


Toisiin housuihin (vadelma joustofrotee Lieblingstuckestä ja laatu minusta hyvä) teinkin sitten ohjeen korkuisen, mutta reilusi  tiukemman vyötäröresorin ja toimii hyvin ilman kuminauhaa. Tässä kuvattuna tyttäreni päällä ja vyötärökaitale taitaa olla jopa taitettuna kaksinkerroin. Reppana potee poskihampaitaan ja raahaa harsojaan joka paikkaan.

Kokona on 86 cm ja pituutta on housuissa reilusti, ehkä jopa aavistus liikaa minun makuuni. En tykkää pitää lapsilla liian isoja vaatteita. Olen huomannut, että Ottobren kaavoista meillä parhaiten sopii pituutta vastaavaa koko, kun taas ostovaatteissa pitää valita kokoa isompi. Meille paras koko olisi varmaan juuri nyt 80cm, mutta tyttö kasvaa nopsaa. Tätä citymouse housua voisi kokeilla myös ilman lahjeresoria niin tulisi toinen ilme. Josko seuraaviin veloureihin sitten jo uskaltausi aplikoimaan jotain. Laitoin näihin vyötärölle palat koristenauhaa niin on vähän jotain jujua. Vaaleanpunaisissa on cupcake ja näissä joustofroteisissa pöllö.

Tältä näyttää malli lehdessä.
Ottobre blogissa on muuten kuvallinen ompeluohje, joten kuka vain onnistuu nämä housut tekemään!

Ja sitten pyydän ANTEEKSI blogini pitkää hiljaisuutta. On ollut muka niin kiire. Arkirumban lisäksi harrastuksia lapsilla ja itsellänikin vähän liikaa. Olen tässä käväisyt myös Tallinnassa josta taidan blogata vielä (mm Karnaluks). Itävallan kankaat tuli pari viikkoa sitten ja nämä housut on ekat jotka niistä olen ommellut. Ja Michas Stoffecke tilausta suunnittelen lokakuulle ja siitäkin vielä myöhemmin lisää.

Ompeluintoa kaikille!

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Hyväntekeväisyystempaus

Osallistuin lauantaina Espoon Työväenopiston Euroopan hyväntekeväisyysvuoden kunniaksi järjestämään hyväntekeväisyystempaukseen. Tapahtuman työpisteissä valmistetiin tuotteita, jotka lahjoitetaan apua tarvitseville. Tuotteiden valmistaminen jatkuu tosin koko syyskauden ja ne lahjoitetaan avustuskohteisiin joulukuussa 2011. Eli vielä voi osallistua!


Tempauksessa tehtiin nuppupeittoja ja vaatteita keskosille (lahjoitetaan HUS:in keskososastolle), Syto-myssyjä (lahjoitetaan HUS:in syöpäpotilaille) , Äiti Teresa -peittoja (lahjoitetaan Suomen Punaisen Ristin keräykseen), Unicef-nukkeja (lahjoitetaan Unicefille), villasukkia (lahjoitetaan palvelutaloihin), mattoja sekä huopia (lahjoitetaan Hyvä Arki ry:n kautta espoolaisille vähävaraisille ja lapsiperheille).

Olin varannut tämän päivän kalenteriini ja olin paikalla lähes koko ajan. Poikani pääsi mummun kanssa Lintsille, joten en koe laiminlyöneeni häntä ja tytär sai laatuaikaa isin kanssa. ;) Ompelin lähinnä keskosen unipusseja, joiden ohjeen olin huomannut Suuri Käsityölehti elokuun numerossa (kaava ja ohjeet myös verkossa).Unipussi kampanjan takana on muuten  MLL Kolho. Materiaalia oli tähän Espoon tempaukseen lahjoittanut useat tahot.  Ohjeet otin kotiin kyllä myös nuppupeittoon, joka toteutetaan tilkkutekniikalla. On niin pieni, että saan sellaisen varmasti tehtyä. Näitä valmistui tempauksessa ja olivat todella suloisia.



Nukeista kun olen taas innostunut niin piti pistäytyä Unisef nukkien työpajassa. Aika ei oikein riittänyt itse nuken valmistamiseen paikanpäällä, joten otin kaavat mukaan. Leikkasin nuken vartalon vanhasta lakanasta ja sain oikean Unisef merkin nukelle, sekä identitteetipaperit täytettäväksi. Tukaksi valitsin pellavaa. Ideana on siis, että valmis nukke myydään ja tuotto menee lyhentämättömänä Unisefille. Minimilahjoitus nukesta on 20 euroa, mutta kattoa ei ole. Pitää yrittää tehdä hieno. Lisää tietoa Anna ja Toivo nukeista saa Unisefin sivuilta.


Ja ei se siihen sitten loppunut. Upeita lankoja  oli saatu lahjoituksena Sytomyssy kampanjaan. Tuo Merinovilla-silkkisekoite oli niin vastustamaton, että otin haasteen vastaan ja yritän tehdä Sytomyssyn virkkaamalla tai neulomalla. Ahnehdinkohan? No on tässä useampi kuukausi aikaa opetella virkkaamaan (no osaan jo virkata isoäidin neliöitä, joten kai se siitä).


5 kpl keskosen unipusseja (koko M 1,2-2kg keskonen) lahjoituskankaista
Minulla oli mukava päivä! Keskosen puussitkin jäivät tempauksessa kesken, kun ei siellä ollut kiinnitystarvikkeita. Yhden pussin sain illalla kotona valmiiksi, mutta kanttinauha loppui. Loput teen valmiiksi kunhan saan kanttinauhaa ostettua. Ajattelin laittaa nepit olalle näihin muihin. Itse teen varmaan jatkossa omista kankaista. Niitäkin kun piisaa.

Olisiko sinulla mahdollisuus osallistua kampanjaan? Yksikin pussi olisi suurenmoista.

lauantai 3. syyskuuta 2011

Sydän nahkatossut

Vihdoinkin sain aikaiseksi ommella nämä tossut. Tarvetta on sillä tyttäreni kanssa käymme jo vähän "harrastuksissa" ja aiemmat ostetut tossut ovat käyneet pieneksi. Ompelu on jäänyt kun olen taas kokenut etten keksi kivaa kuvaa tossun päälle. Nyt päätin, että kyllä ihan "pelkkä" sydän riittää. Aika herkät kyllä ihan näin.

Tossujen koko n 22

Hankkimani nahka ei ole ihan ideaalia tossuihin sillä se on varsin ohutta, kevyttä ja pehmeää. Toisaalta taas kivat ominaisuudet pikkuisen tossuihin. Kulutuksen kesto ei ehkä ole se paras, mutta eihän nämä nyt mahdottoman kauan edes mahdu. Nahka on käsittääkseni pukinenahkaa jonka ostin Helsingin kädentaitomessuilta keväällä ja tulee Kruunupyystä. Luistava paininjalka on muuten tosi hyvä näiden ompelussa! Minun koneeseeni (Janome) se maksoi 16 euroa.


Bloggailunhan aloitin nahkatossuista. Nämä tyttärelleni nyt tekemäni tossut eivät ole millään valmiilla kaavalla. Netistä löytyviä kaavoja ja myös Marian ateljeen kaavojakin kyllä käytin, mutta muokkailin aika tavalla, jotta sopisivat paremmin tälle ohkaiselle materiaalille ja toisaalta lapseni jalkaan. Meillä on vähän kapeampi jalkaisia lapsukaisia.

Ja sitten nettikauppavinkki. Jos et osaa tai ehdi ommella tai haluat muuten vaan valmiita (myös niitä kenkämallisia) niin edullisesti saa laadukkaita (mm Bobux) ja ILMAN postikuluja http://www.ollipops.com/. Täältä olen useasti tilannut ja aina toiminut kaikki niinkuin pitääkin.

Mutta kannattaa kokeilla itse ompelua se on ihan kivaa!

perjantai 2. syyskuuta 2011

Body kokeilu

Kokeilu tosiaan... Minulla on noita Ottobre lehtiä jo aika paljon, mutta en löytänyt mieleistä body kaavaa. En pidä kirjekuorikauluksesta ja viime syksyn lahkeellista bodya jotenkin vierastan (ehkä ei pitäisi). Kietaisubody ei ole enää toimiva 1v 3kk tytöllä.  Päätin sitten piirtää kaavan jatkamalla paidan kaavaa. Ihan hyvä idea periaatteessa, mutta onnistuin jotenkin tekemään ihan VALTAVAN kokoisen bodyn. Tarkoitus oli tehdä koko 86cm, mutta kyllä varmaan vuosi menee ennenkuin tämä on hyvä tyttärelleni. Oliskohan koko 98cm tai jotain.

 Lola legginsit Ottobre 3/2009. Body oma räpellys. Pohjana Rille paita Ottobre 6/2008.

Yritän oppia mihin koristenauhoja voisi käyttää. Niitäkin kun on kertynyt tosi kivoja laatikkoon. Tässä sivusaumassa.

Tässä cupcake housun vyötäröllä. Laitoin lisäksi lahkeensuihin maatuskat.


Koko ompelu urakan aikana mieltä kaivertaa se onko mitään järkeä ommella itse bodeja kun niitä h&m:ltä saa suht ok laatuisina 5 eurolla. Vakuutin itselleni, että ompelussa ei ole kyse "säästöstä" ja valitsemani kangas on parempaa kuin h&m:n yms. Kova työ tuossa tavallaan oli. Myönnän kyllä, että kun saa hyvän kaavan ja pääsee vaan tekemään niin siinähän nuokin menevät. No tämän kertainen tuotos ei oikein ollut hyvä.

Legginsit sen sijaan ovat mainiot. Sopivat nyt, tai lahkeessa vähän reiluutta muttei haittaa. No ehkäpä nämä käyvät yhteen bodyn kanssa sitten kun legginsin lahje on capri mallia. Setin ajattelin käytettäväksi mekon alla.

Ja miten tämä päättyi... kävin kauppareissulla ruotsalaisketjun myymälässä ja ostin 5 euron bodyn.

torstai 1. syyskuuta 2011

Kankaita Japanista ja Amerikasta

Eilen tuli postissa ihana paketti Hong Kongista! Tilaamani japanilaiset puuvillat saapuivat.

Hong Kongissa sijaitseva, mutta itävaltalaisen Sandran modeS4u Online Kawaii Shop myy kaikenlaista "krääsää" kankaiden lisäksi. Itse kun en ymmärrä niiden kaikenlaisten "söpöjen" tavaroiden ihanuutta niin sanon niitä ihan positiivessa mielessä krääsäksi. Onneksi en ole (vielä) hurahtanut muihin kuin näihin hassuihin kankaiisiin. Saahan näitä samoja kankaita lähempääkin, mutta täältä kaupasta tulee ilman postareita kun tilaa 60 eurolla. Olen siis säästeliäs. ;) Tämä oli toinen tilaus ja hyvin meni. Nyt kesti puolitoista viikkoa tilauksesta postin saapumisilmoitukseen.

Yksi ongelma näissä kyllä on... en tahdo raaskia käyttää näitä mihinkään. Kaupan valikoimaa selatessa tulee melkein tuska, kun myytävät kankaat ovat sietämättömän ihania! Vinkkejä otetaan vastaan mihin näitä voisi käyttää.


Tässä tämän kertaiset ihanuudet. Ylhäällä vasemmalta alkaen:


Tässä vielä kuva Echino kankaasta. Pohjaväri sellainen "pellavainen". Painettu jännästi hulpioiden suuntaisesti.Mitäs tästä tekisi? Aika paksua, mutta ei canvasta kuitenkaan.

Riley Blake kangas suurempana. Tämmöisiä blokkeja ja alla vielä pikkuisia. Ideoita?
Ja tiedoksi vielä, että Itävallan kimppatilaus lähti tiistai iltana. Kerron kun kankaat tulevat. Omistaja muuten kirjoittaa hyvää englantia, joten vaikkei saksa onnistuisikaan niin ei tule kommunikointi ongelmia.