maanantai 1. elokuuta 2011

Arvonta voitto ja Praha!

Onni suosi minua kesäkuussa Tyylikkäät termiitit blogin matkailukirja arvonnassa ja voitin oivallisen Praha matkaoppaan. Todella kiva juttu sillä jo kevään hulluilta päiviltä oli tullut hankittua miehelleni ja minulle lennot Prahaan mieheni syntymäpäiväksi. Tuolloin äitini tähän yllytti ja lupasi hoitaa lapsia. Mikäs sen ihanampaa. Kävimme siis äskettäin Prahassa ihan ilman lapsia. Oli kyllä mukavaa.

Kiitos kovasti tästä palkinnosta poikien äiti - Kati! Oli mitä parhain matkaopas. Olen saman sarjan isompia matkaoppaita aiemmin ostellut, mutta tämä Top10 oli kyllä ihan riittävä. Tämän kokoista viitsii kuljettaa mukanaan ja siinä on todella runsaasti tietoa.

Vaikka tämä nyt on käsityöblogi niin tässä todistusaineistoa matkasta.
Prahassa kun ollaan niin minäkään en välttynyt muutamalta olut tuopilta. Olut ei ole herkkuani, mutta tässä maailman vanhimmassa, vuodesta 1499 toimineessa U Fleku panimoravintolassa olut maistui kieltämättä hyvältä.

Kiireetön lounas kalaravintolan terassilla. Ei tarvinnut syöttää kuin itseään. ;)

Oivallinen hotellimme sijaitsi aivan vanhan kaupungin keskellä. Voin lämpimästi suositella, jos haluaa vähän persoonallisemman majapaikan parhaalla sijainnilla. Näkymä ikkunastamme Tynin pihalle. Hotelli Metamorphis.

Ja taas ruokaa. Leivän sisällä gulassi.

Paikallisia tuotteita myyvästä Manufaktura liikkeestä löysin irtomyynnissä puu-, metalli- ja kivihelmiä. Näitä oli kaiken muotoisia. Otin aluksi pienen pussin, mutta sitten palasin ostamaan enemmän. Ajattelin, että näistä olisi kiva kaikenlaista askarrella poikani kanssa.

Pienestä putiikista ostin näitä puuvillalankoja. Eivät tsekkiläisiä, mutta ihan kannatuksen vuoksi hankin, kun oli niin söötti kauppa. Ja aikeenani on ollut opetella niiden pikkuisten amigurumeiden virkkausta ja siihen pitää tietty olla lankoja eikös vaan. Noista vaaleanpunakirjavista voisi jotain tehdä tyttärelleni, mutta mitä?

Ei kommentteja: