sunnuntai 21. elokuuta 2011

Paitoja uudella kaavalla

Paitatehtaasta päivää! Olen nyt ommellut jo aiemmin leikkelemiäni kankaanpalasia paidoiksi. Kaavana on uusimman Ottobre lehden 4/2011 raglanpaita More Grey ja koko 110cm.
Tässä pari ensimmäisenä valmistunutta.

Kangas Liandlo "Punahilkka" jonka sain ennakkotilaamalla Ikasyristä. Tein paitoja kaksi.


Kangas nimeltään Apinat ja norsut. Ostettu Ikasyriltä tämäkin.

 Kaavalla tulee varsin pitkä paita. Kaula-aukko on myös joitain muita malleja pienempi, eli kannattaa tosiaan venyttää myös paitakangasta kun tekee kaitalehuolittelua. Syksyyn ja talveen molemmat ominaisuudet eli paidan riittävä pituus ja maltillinen kaula-aukko ovat minusta ihan hyviä juttuja.


Yritin ottaa lähikuvaa kaula-aukosta, johon olen ommellut kokolapun. Poikani katsoo lapusta miten päin vaate tulee. Silti varsinkin paidat ovat useimmiten väärinpäin.

Näihin Royal-tuotteesta tilaamiini kudottuihin kokolappuihin olen tyytyväinen. Aiemmin käyttämäni "silkkinauhainen" kokolappu menetti numeroista värin ja rispaantui  helposti reunoista. Nyt vaan pitää saada kudottuja lappusia lisää  kun 110 laput taisivat jo kulua loppuun. Olempa ollut ahkera!

2 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

Suloisia paitoja, ihanat kankaat ja niin siististi tehty! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon. Yritän ainakin tehdä huolellisesti, että viitsin sitten kanssa käyttää näitä lapsilla tai antaa eteenpäin.