perjantai 19. elokuuta 2011

Velourhousujen tehtailua

Nyt tuli ommeltua tarpeeseen. Poikani on venähtänyt kesällä ja vielä keväällä käytetyt sisähousut olivat käyneet pieneksi. Kangasvarastoani olen ahkerasti täydentänyt ja nyt ei tuntunut "oikeutetulta" että kävisin kaupasta hakeamassa ison läjän valmiita. Halusin mahdollisimman helppo tekoisia ja pojallani istuvia housuja. Muokkasin sitten muutamasta aiemmin käyttämästäni kaavasta oman version, joka on vähän kapeampi kuin valmiit kaavat, mutta ei leggins tyyppinen ja sivusaumat puuttuisivat ja lahje pussittaa. Tässä lopputuloksia.
Kankaat: Lime velour Eurokangas kevät 2010, vihreä ja turkoosi Jofotex.se, beige velour Michas Stoffecke. Lime ja vihreä resori Jofotex.se


 Pika pikaa otettu kuva kun tulivat heti käyttöön. Tein vähän erilaisia versioita. Osassa vyötäröllä resori (ei kuminauhaaa) ja lahkeissa myös resorit ja osassa kuminauhakuja vyötäröllä ja samoin lahkeissa. Molemmat tuntuvat toimivan! Lisää pitää tehtailla. Pojan koko on jo niin iso (110/116), että haalimistani metrin kangaspaloista ei yhdestä saa aina kuin vain yhdet tämän kokoiset housut eli niitä pienempiä jämiä nyt sitten jää runsaasti. Onneksi niistä saa kaikkea muuta tehtyä ja tyttärelleni housujakin. Näihin en tehnyt mitään aplikaatioita tms sillä meidän yläosat on aika värikkäitä. Helpommin yhdisteltävissä näin. Ja halusin kyllä myös varmistaa, että malli johon alan värkätä isotöistä applikaatiota on sitten kanssa hyvä.

Uskallan varmaan kohta haalia lisääkin kankaita! Kimppatilausmahdollisuuksia siis luvassa! Ainakin Michas Stoffecke vielä syksyllä ja mahdollisesti Jofotex. Mitäs sanotte?

4 kommenttia:

glenni kirjoitti...

Michas Stoffecke ja tuo aikaisemmin laittamasi ihana kauppa kiinnostais... vaikka ei kyl pitäs tilailla kankaita... :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kiva jos on kiinnostusta osallistua. Ihan vielä en varmaan järjestä, mutta vähän myöhemmin syksyllä mieluusti. Lisäsin tuonne profiilini sähköpostiosoitteeni. Voit laittaa emailia ja ilmoittelen sitten kun olen järjestämässä tilausta (jos suinkin muistan ilmoittaa). Laitan kyllä tänne blogiin postauksen. Mutta pidän tämän kyllä ihan pienenä eli muutama pääsee mukaan, jotka pystyvät noutamaan tilauksensa meiltä. Kimppatilauksessa ei ole mielestäni muuta vitsiä kuin postareissa säästäminen jos nettikaupan postarit ovat yhden maksettavaksi turhan korkeat, kuten tuolla Michas Stoffeckella.

glenni kirjoitti...

oi kiva! kerkeän siis jopa tuhoomaan omia varastojani vielä!!! (kunhan en sitten sorru ostamaan uusia tilalle heti ;D)

Tupuna kirjoitti...

Tosi paljon houkuttelee nuo kimppatilaukset, Stoffeckelle, Jofotexille ja Lieblingstuckeen. Kangasvarastoja pitää kyllä saada kulutettua ennen sitä :) Ja sitä ennen ompeluhuone remontoitua loppuun.

Housutehtailu olis meilläkin tarpeen :)