keskiviikko 3. elokuuta 2011

Hermione hellehattu

Vielä on kesää jäljellä... Onhan? Näin hyvissä ajoin ompelin sitten tyttärelleni hellehatun. Eilen havaitsin, että käytössä oleva hattu on ihan liian pieni. Selaillessani Ottobre lehtiä (etsin kivaa mallia babycord samettihaalariin) näin kaavan tähän hellehattuun. Näytti helpolta ja nopealta, joten päätin yrittää tehdä hatun tytön päiväunien aikaan. Onnistuinkin melkein, sillä vain kääntöaukon ompelu jäi päiväunien jälkeiseen aikaan.

Ohjeessa sanottiin, että päällikappaleisiin kiinnitetään tukikangas. Kiinnitin vain lieriin, mutta olisi hyvin voinut laittaa myös hattukappalaisiin. Toimii kyllä myös ilman. Tosi kevyt hattu ja aikas söpö minusta. Vielä kun neiti antaisi sen olla päässä. Hattua voi käyttää hyvin myös "nurinpäin".
Hattu tyttäreni päässä. Housut ovat muuten myös omat tekeleet. Ovat kesän aikana kaapissa "parantuneet", tai ehkäpä tyttäreni on vain kasvanut ja ovat nyt hyvän kokoiset.  "Viikari" Ottobre 5/2007 ja koko 80cm. Aika baggy malli.


Tässä kuva pelkästä hatusta. Nopea saa olla että ehtii kuvata.

Kaava "Hermione" Ottobre 3/2009 ja koko 48cm. Päällikangas japanilaista, jonka olen tilannut joskus keväällä Hong Kongista modes4u nettikaupasta. Ruutupuuvilla on Itävallasta Lieblingstücke kaupasta, josta aimmin postasinkin.

Nyt tekisi mieli tehdä näistä hatun kankaista kyllä joku mekkokin niin olisi nätti kokonaisuus.

2 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Kaunis hattu!!!

Mieli kirjoitti...

Ihana hattu ja tosi kivoja ompeluksia olet aiemminkin tehnyt, selasin kaikki läpi, kun tänne eksyin! :)